lauantaina, kesäkuuta 16, 2007

Voittaminen on veressä - Teemu Selänne, suomalainen taistelija.

(menestyksen kultainen toteamus on unelman tavoittelu jokaisena päivänä, kunnes päämäärä on saavutettu)

Torstaina kohtaa Teemu Selänne ja hänen mukanaan vähintään koko jääkiekkoileva Suomen kansa yhtä suurta käännettänsä mitä erittäin mittava Teemu Selänteen NHL-aikakausi 1) on saajaansa odotuttanut. Samalla tämä taistelu on esimerkki suomalaisesta menestymisestä, jossa uhrautuvalla taistelulla on vankkumaton sijansa saavutettaessa voittoja ja unelmia.

Teemu Selänne aloitti jo kauan sitten espoolaisesta kauppaopistosta samaan aikaan kuin eräs toinen, joka kertoi jo tuolloin Selänteen olleen haastaja, ottelija ja säihkyvä huomisen jääkiekkoilija, - tuolloin elettiin 1980-lukua. Teemu on nyt kohokohdassaan, vain tämä
NHL/ Stanley Cup on saavuttamatta, nyt se on käden ulottuvilla ja koko joukkue Teemu mukanaan saa nostaa pystin käsillensä - joka tapahtunee torstaina.

Selänteellä on esimerkillinen NHL - historia takanaan, vain
Stanley Cupin voitto puuttuu. Jääkiekko on joukkuelaji ja Teemu on mainioin esimerkki tiimipelurista, jolla luodaan vakaasti, mutta varmasti menestystä. Selittelyjä ei tarvita, välillä nilkka murtuneena, silmäkulma verillä ja ranne nyrjähtäneenä on taistelua jatkettu lopulliseen voittoon, joka häämöttää lähempänä kuin koskaan.

Teemu on pienoiskoossa se Suomen kansan vahva ja kova ydin, joka jaksaa nostaa vaikeudet voittoihin, joista voi sitten kaikki muutkin ammentaa yhteistä hyvää ja kansallista tunnetta. On helppo arvata, että vähintäänkin koko Suomen jääkiekkoväki on nyt Teemun hengessä mukana - kaikki jännittävät torstaita. Koko jääkiekkoileva Suomi kuten muutkin pitävät peukkuja Teemulle ja hänen seuralleen
Anaheimille. Teemu on voittonsa ansainnut ja kaikki odottavat tätä hetkeä.

Tämä torstain taistelu käy erinomaisena esimerkkinä meille kaikille tavasta ja hengestä, jolla luodaan mahdollisuuksia, tunnetta ja juhlaa, johon on niin kauan tähdätty ja odotettu. Vain taistelulla ja yrittämisellä luodaan onnistumisia. Tällä yrittämisen hengellä Teemu tulee auttamaan osaltansa ensi vuonna Suomen Leijonamiehistön kultaiseen mestaruuteen MM - taistelussa, ja tämä kultainen MM - mitalihan myös Teemulta vielä puuttuu.

Suomi on menestynyt vaikeimpina hetkinään yhteenkuuluvuudella ja joukkuehengellä, jossa tiimipeluri on kaikki kaikessa, ja jota ei jätetä. Vaikeuksissa tahto lujittuu ottamaan vastaan sen lopullisen päämäärän, mikä kirvoittaa niin tekijät kuin seuraajatkin tekoihin, jotka jättävät merkkinsä historiaan. Nyt on yksi historiakappale lähestymässä maaliaan. Tämä Teemun ja joukkueensa taistelu voitosta on koko Suomen kansan henkinen ottelu itselle esimerkiksi huomisen koitoksiin.

Teemulle ja koko joukkueelle toivotetaan voimaa, tahtoa, yhteenkuuluvuutta ja rautaista peliä, jossa on vain yksi päämäärä - voitto, kuten Suomikin ennen, tänään ja huomenna on niitä kokenut ja kokeva. Joukkuehenki takaa menestyksen yksilöiden hoitaessa tähtitapahtumia koko joukkueen eduksi ja menestykseksi. Onnea Teemulle tähän kohta alkavaan taisteluun!

1) Erinomainen linkki kaikkeen siihen mitä Teemu on jääkiekossa tehnyt:
---
http://fi.wikipedia.org/wiki/Teemu_Sel%C3%A4nne ---

Ilkka Luoma
ilkka.luoma@keskipiste.fi
KESKUSTELU --- TIEDE

Ei kommentteja: