torstaina, helmikuuta 27, 2014

Paavon kännit - ministeriviinaa!

Ministerille maistui huikka – aihettakin oli, olihan Suomi saavuttanut huikean USA voiton jääkiekosta ja Teemu Selännekin jätti jäähyväiset Suomen jääkiekkomaajoukkuepeleille. Paavon kännit – no, media repesi ja pääministerimme Jyrki Katainen politiikan toiselta laidalta harkitsee nuhtelua.

Voisimme tehdä pikahaastattelun kansanedustajakolleega Teuvo ”Teukka” Hakkaraiselle ja kysyä mielipidettä Paavon kännäyksestä *] – uskompa, että jo oikeita töitä ja sisäsiisteyskurssejakin käynyt Teukka naurahtaa hyvön tahtoisesti koko jutulle.

Suomalaisten alkoholinkulutus on lisääntynyt viimeisten 30 vuoden aikana. Tapajuominen väkevöityy ja hienostojuominen mietoontuu, mutta tihentyy – viininlipittäjien määrä ikään katsomatta on moninkertaistunut. Eläkeläisetkin vierailevat huikkakaapilla; nuoret sen sijaan kemikalisoivat aivojaan huolestuttavasti yhä enemmän kovempien kiksien aineilla – huumeilla.



Ministeri ja kansanedustaja on myös ihminen

Meillä kaikilla on se meidät ihmisiksi tekevä inhimillinen puoli. Paavokin saa ottaa kännit, lopultahan hän itse vastaa tekosistaan, viimeistään seuraavissa vaaleissa. Mikäli Jykke nyt kovin heristelee Patea – saa Paavo sympatiat syvien rivien kansalaisilta, joita on paljon – enemmistö meistä suomalaisista.



Maamme hallituksen olisi vihdoin aika keskittyä oleellisempiin asioihin

Jos Kataisen työ mitataan onnistumisissa näistä nuhteluista, niin heikossa hapessa on juuri Jykke, eikä niinkään Pate, joka sentään liputtaa populaarikultttuurin rientoja, joista taas suuri kansa tykkää. Pate on ikäänkuin Uuno Turhapuron leirissä – ja Jyrki koettaa ylläpitää itseään tuolla golfin ja oopperan maailmassa (vähättelemättä mitenkään näitä kulttuurimuotoja – vaan verrantona Paavon mieltymyksiin).



Hallitus pyörii tyhjää ja kansakunnan kunto ränsistyy

Maamme kamppailee maailmanlaajuisessa työn uudelleenjaon taistelussa, nuoret ajelehtivat, työttömyys ja erityisesti pitkäaikaistyöttömyys lisääntyy ja esimerkiksi vanhukset ikääntyessään yksinäistyvät laitoksiin. Siis hommia riittää hallitukselle, muutakin kuin ojennalla aikuista ministeriä, jolta nyt hiukan repsahti – kyllä se vasurikin saa irrotella aiheellisissa tapahtumissa – kohtuuden päättää kukin itse, kuin myös vastuun kantamisen filosofian.


*] Känni voidaan vapaamuotoisesti määrittää olotilaksi, jossa alun riehakkuuden ja iloittelun jälkeen seuraa seesteisempi vaihe, jossa otetaan pienet tirsat, jotta elimistö toipuu ja itsesuojeluvaisto sammuttaa niin sanotusti lyhdyn, jottei kommellukset käy pahemmin terveyden ja fysiikan päälle – jälkilöylyinä usein iskee skraapa eli kohmelo, kun verensokeri putoaa alas ja henkinen morkkis syöksyy päälle ”huutaen” - ”Ahaa, otitko taas”.


PS.
Kuten tunnettua rakkaalla lapsella on monta nimeä – kansan karttuisa sanavarasto on listannut ottamiselle ja jälkipeleille satoja eri sanoja ja sanontoja – tässä suomalainen erottuu muista, olemmehan niin idästä kuin lännestä, sekä omaamme täysin poikkeavia käyttäytymismuotoja muihin nähden, kyllä siis identiteetistä löytyy. Ministerilläkin saa olla identiteettinsä ja yksilöivyytensä!


EXTRA
Vakavammin asian osalta – alkoholi ja muu **] aivokemikalisointi synnyttää hätää … lapsiperheissä ja näkyy myöhemmin lapsen/lapsien kehityksessä. Vastuullinen kasvatus jäi puolitiehen tai ei päässyt alkuunkaan! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/04/hatahuuto-huostaanotosta.html [BLOG/il]

**] Ruohohuumeiden vapautusaalto koituu monille turmioksi! ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1014854 -



Ilkka Luoma
http://ilkkaluoma.blogspot.fi
https://www.facebook.com/first.ilkka


AL US Vf IL BLOG 31441
---25022014---

doc.: paavon_kannit_25022014.doc – OpenOffice Writer

414 | 3682

Ei kommentteja: