perjantaina, heinäkuuta 18, 2014

Venäjä-pakotteilla ammutaan omaan nilkkaamme!

Ammumme omaan nilkkaan, ellemme suorastaan kamppaile EU:n asettamia Venäjä-pakotteita vastaan. Monet EU-maat käyvät omia kahdenvälisiä operaatioita Venäjän kanssa – kuten vaikkapa Saksa. Meillä on oikeus kansallisvaltiona, erityisesti presidenttimme Sauli Niinistön myötä järjestellä omia kahdenvälisiä toimia itänaapurimme kanssa 0].



Mikäli haluaa nähdä asiakokonaisuuden, kannattaa tutkia kauppatilastot Venäjän – Neuvostoliiton ja jälleen Venäjän kanssa viimeisten 300 vuoden ajalta. Mainittavaa on kaupankäynti ja yhteistoiminta Pietarin ja tämän vaikutusalueen kanssa; meni voita, meni työvoimaa – nyt tulee matkailijoita, jälleen enenevästi, kun ruplakin on nousussa.



Itä-Suomi on ”elänyt” viimeiset vuodet paljolti venäläisistä turisteista

Ruplan heiketessä syntyi tilastoihin kuoppa – ostovoima oli pienentynyt siksi paljon, että matkaa Suomeen lykättiin. Venäjä-asiantuntijat antoivat muutamille itä-suomalaisille matkailuyrittäjille vinhan vinkin - ”antakaa ruplan heikentymisen verran alennusta venäläisille asiakaillenne” – no, jotkut tekivät näin, ja nyt varauskirjat ovat täynnä.

Sana oli kiirinyt suomalaisten matkailuyrittäjien ”pelisilmästä” ja rupla-alennuksesta. Venäläisiä tuntevat tietävät venäläisillä olevan pitkä muisti … on helppo povata kasvavaa menestystä näille hoksaajille, jotka ottivat vinkistä vaarin.

Me voisimme olla ensimmäinen EU-valtio, joka tajuaa olla rehdisti ystävällinen ja huomaavainen venäläisille turisteille. Toisinpäin ajatellen on suorastaan tyhmää heittäytyä nokkapokalle – silloin ampuu omaan nilkkaan. Talvisota meni jo.



Venäjän kauppa on meille tärkeää – kaikkihan tämän tietävät;

uppiniskaisimmat russofoobikotkin tajuavat mitä merkitsee rahavirta Pietarista Itä-Suomeen ja esimerkiksi Lappeenrantaan. Voisimme olla tienraivaajia ja tajuntamme voisi kasvaa ystävyyden tasolle – tässäkin mielessä venäläisillä on pitkä muisti.



Historiikin kertausta!

Muistamme tsaarinkin lahjoittaneen (kenenkään pyytämättä!) muun muassa niin kutsutun ”vanhan suomen” Suuriruhtinaskunnalleen – vuosia Ruotsista voittamansa 1809 sodan jälkeen – tsaari halusi ruhtinaskunnastaan eheämmän. Tämä asia on on tyystin unohtunut russofoobikoilta. No, ottivat ”kannaksemme + paloja sieltä ja täältä” myöhemmin takaisin, näpäytyksenä aseveljeydestämme Saksan kanssa, joka sivumennen vaikutti suuresti itsenäisyytemme säilymiseen 70 vuotta sitten …



Venäjä on maailman suurin raaka-aineaitta,

loputon energianlähde ja valtava kulutuspiste tuotteillemme – toivottavasti korkeajalosteille 1], jotka antavat meille työtä, työtä ja vielä kerran työtä. Kannattaa pitää hyvät suhteet Venäjään – 1200 kilometriä velvoittaa ja vakavoittaa. Tuolta rajalta kimpoaa kansakuntamme vakaa tietämys, ettemme tarvitse Natoa 2] – olemme suomalaisia, ja tulemme Venäjän kanssa toimeen ominemme.

Emme halua Naton ”kaikki yhden puolesta” sotiin ja USA:n konflikteihin. Ukraina ja sen sisäiset ristisiitokset eivät meille kuulu. Jos olemme Natossa – saamme Venäjän automaattisesti miltei viholliseksemme!



Venäjä on yksi BRICS maista 3]

Venäjä hakee selvästi 'liittoa' Kiinan kanssa – maailman suurimman liukuhihnan 4] ja kulutuspisteen. Mekin haluamme Kiinan markkinoille – sen ympäristömarkkinoille x]. Kiina ei halua puuttua muiden itsenäisten sisäisiin asioihin – emme mekään.
x] ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/22691-kiina-kasvaa-nopeammin-kuin-maallinen-kestokyky-sietaa -

Me huolehdimme vain siitä, että myymme taitavasti, toimitamme mitä lupaamme, ajallaan ja pidämme huolen, ettemme sotke politiikkaa kaupallisuuteen. Pidättäydymme eturistiriidoista – niiden sijasta huolehdimme toimittamiemme tuotteiden ja palveluiden jatkuvuudesta, luotettavuudesta ja maksamme sen, mitä lupaamme.



Viisas voisi katsoa karttaa ja huomata,

että Venäjä 'jatkuu' kartallisesti eheänä Etelä-Kiinan merelle saakka; tämä maantieteellinen kokonaisuus pitää sisällään maailman suurimman markkinan ja mahdollisuudet vailla vertaa. Tämä vuosisata on Kiinan vuosisata 5], ja Venäjä tulee komppaamaan sitä yli kaiken.

...
PS
Kun Kiinan sisäiset markkinat avautuvat 6] – kykenee se ostamaan kaiken mitä Venäjän raaka-ainevaroista irtoaa, ja silloin nämä resurssit ovat poissa EU:sta ja USA:sta – ei kannata ajautua hankaukseen näiden idän jättiläisten kanssa. EU:ssa tämän tietää ja ymmärtää parhaiten Saksa – EU-Euroopan maksu- ja voimamies; odotamme Saksalle uutta liittokansleria.

PPS
Tämä kirjoitus on alustus monien pyytämään Venäjä-artikkeliin, josta toivottiin muutakin kuin russofobiaa – sellaista tekstiä, josta voidaan ymmärtää laajasti mitä Suomelle Venäjä kaikkiaan merkitsee ja arviota siitä, kuinka voimme elää sovussa venäläisten kanssa 7] – saaden maksimaalisen hyödyn omalle taloudellemme – ja tämä tietenkin edellyttää luottamusta, puuttumattomuutta ja ystävällisyyttä ~ Talvisodan kirveet voidaan haudata -periaatteella.

VIITTEET
0] Tältä osin, näin suoraan sanottuna, meidän on syytä pitää myselfie_pääministeri Alex Stubb kaukana venäjäkoitoksistamme – on viisaampaa meille kansakuntana, että Stubb synkronoituu Brysseliin, ollen tuomatta meille enempää hankaluuksia.
1] Nythän esimerkiksi metsäteollisuuden uusnousu perustuu paljolti puolivalmisteiden vientiin – sellusta kartonkia Kiinaan jne … pidemmän päälle meidän on saatava jalostusastetta huomattavasti korkeammalle. Tältä osin Venäjä on otollinen markkina, koska heidän ”korkeajalosteteollisuus” on vielä kulutustavaratasolla lapsen kengissä.
2] Natoa ”tykin putket punaisena” - US/Puheenvuorosta … ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/search/apachesolr_search/nato?filters=uid%3A23 -
2] Nato_inttäjät! ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=920230 – [12394]
3] BRICS ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/BRICS -
4] Reivatkaamme kurssiamme kohti itää ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/02/reivatkaamme-kurssiamme-kohti-nousevaa.html -
4] Johtaako Ulkopoliittinen Instituutti meitä harhaan? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/04/mita-ulkopoliittinen-instituutti-ajaa.html -
5] Kiinalaisten vuosisata? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/02/kiinalainen-mobilisaatio-ulottuu-yli.html -
5] Kiinan mobilisaatio ulottuu yli maapallon ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=877321 - [12009]
6] Kiina kasvaa nopeammin kuin ympäristö kestää? ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/22691-kiina-kasvaa-nopeammin-kuin-maallinen-kestokyky-sietaa -
7] Suomalainen ei pelkää Venäjää – ehkä sen sijaan jonkin verran epäluuloa? … ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/10/suomalainen-ei-pelk-venj-jnteen-voi.html -



Ilkka Luoma
http://ilkkaluoma.blogspot.fi
https://www.facebook.com/first.ilkka


AL IL Vf BL BLOG 38544
---15072014---

doc.: venaja_venaja_venaja_15072014.doc – OpenOffice Writer
~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=959111 – 3XVenäjä!

713 | 6771 _ 796.

2 kommenttia:

Ilkka Luoma kirjoitti...

796.

Ilkka Luoma kirjoitti...

Olisiko pitänyt ennakoida ennen kuin päätöksiin lähdettiin?

~ http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001018145.html -

.