keskiviikkona, heinäkuuta 15, 2015

Jakautuva Eurooppa myytävänä!

!
(Aiemmin kylmä sota purkautui, kun Neuvostoliitto romahti ja syntyi uusi toivon aalto yhteneväisemmästä Euroopasta, mutta jäljelle jäi Nato – joka on laajentanut reviiriään tässä vuosien saatossa)

[ … suomalaiset poliitikot kreikka-neuvotteluissa liittoutuivat Saksan taakse; olihan Saksa jo aiemmin auttanut Suomea neljästi 1]. Kansalaiset 'Erkki ja Liisa' huusivat, etteivät enää hyväksy rahan lappamista ja luottivat Perussuomalaisiin, olihan ulkoministeri Timo Soini pyhästi vakuuttanut, ettei veronmaksajien rahaa enää jaeta. Aiemmin Soini vaati Suomea eroon eurosta ja EU' sta … ]



Nyt Eurooppaa myydään itään ja länteen. EU-eurooppalainen epävireä kansakoti 2] jakaantuu jälleen hyvää vauhtia – edellinen kylmän sodan raja Natona ja 'Varsovan liittona' on jo siirtynyt vanhan Neuvostoliiton rajoilta nykyisen Venäjän rajoille.



Ukrainaan ja Kreikkaan ovat muodostumassa kipupisteet

Venäjä ei luovuttaisi Ukrainaa lännen leiriin – eikä EU/ USA Kreikkaa idän vaikutuspiiriin.Ukrainassa idän ja lännen raja on muodostumassa epävirallisen Donpassin tasavallan ja kiovalaismielisten välimaastoon ja Kreikassa idän vaikutteet ovat jo Pireuksen satamassa ja myöhemmin mahdollisesti venäläisten kaasuputkessa – matkalla kohti Italiaa.



Kun Neuvostoliitto romahti – annettiin lupauksia lännen leiristä

1990 USA' n silloinen ulkoministeri James Baker lupaili 3], ettei Nato ja sen myötä lännen vaikute leviä niiltä silloisilta rajoiltaan. Tuolloin USA tarvitsi Persianlahden sotaa 4] varten myötämielisyyttä Kremlistä – syntyi suullinen vaihtokauppa. Vaihtokaupan aikaa elettiin tovi.



Venäläisyyden ulkopuoliset ”varsovan liittolaiset” liittyivät kilpaa Natoon

Baltian maina, Puolana, Tsekkinä ja niin edelleen. Bakerin vaihtokaupasta ei ollut enää niin väliä – olihan Irak saatu toistaiseksi nujerrettua, eikä Kremlkään juuri normaalia diplomaattista jargoniaa enempi valittanut natolaajentumista.



Tiukka raja!

Myöhemmin, kun natolähestyminen kolkutteli jo slaavilaisuuden portteja – nousi Kremlistä kysymyksiä, eikö Bakerin kanssa tehdyllä vaihtokaupalla ollut enää merkitystä. Baltian maat vielä nieltiin – eihän siellä niin suurta takaisinkytkentää ollut Venäjään – sen sijaan Ukrainassa nousi seinä pystyyn – oltiin slaavilaisuuden ja Kiovan venäläisyyden 5] synnyinsijoilla. Tässä meni raja ja nyt Venäjä päätti, että siihen se pysähtyy ja Ukraina jaetaan 6]. Euroopan myynti ja uusjako oli alkanut.



Euroopan myynti jatkuu - nyt kohteena on Kreikka

Kreikka 'myydään jonnekin' – joko IMF johdannaisille, EKP jatkumolle tai euromaiden järjestöklikille – holhoukseen. Muistammeko muuten miten me olimme houlhouksen rajalla 1980 -luvun lopun hulabaloovuosien jälkeen ja sen kuinka kaikessa hiljaisuudessa Saksasta tuli pankki ja pelasti meidät neljännen kerran.

Moni ei muista selvitystilaamme, koska siitä ei elämöity, vaan asia pysyi hiljjaisuudessa aina eläköityneen valtiosihteeri Raimo Sailaksen paljastukseen saakka 7] – siihen mennessä asiasta tietäviä ei uskottu.



Nyt Kreikkaa riepotellaan ja jaetaan jo taseita, saaria ja satamia – itään tai länteen

Kreikan jako on käynnissä. Mitä nappaa itä ja mitä länsi. Pireuksesta on jo vuokrattu osia kiinalaisille, sillä he haluavat sataman olevan yksi niistä kolmesta Eurooppaan ”sisäänpääsystä” - loputtomalle kiinalaiselle tavaravirralle, mitä me hintatietoisina ostamme ja tulemme ostamaan. Kiina halunnee koko Pireuksen – tarjottua hintaa ~2,75 miljardia euroa, pidetään käypänä hintana satamalogistiikasta ja sen täydestä käyttöoikeudesta.



Venäjä haluaa myös osingoille ja samalla balsamia kiovan venäläisyyden haavoihinsa,

... vaikka Krim olikin saatu jo 'pelastettua' tässä Euroopan uusjaossa, johon muun muassa Ukrainassa USA ottaa yhä aktiivisemmin osaa – puhutaan jo amerikkalaisten Euroopan 'vietnamista' 8], siksi osallistuvaa jo sotilaskoulutus on.



Nyt USA on puuttumassa myös Kreikan osingonjakoon IMF' n kautta 9],

onhan USA IMF' n vaikutusvaltaisin osakas ja rahoittaja. USA halua leikata todellisuudessa Kreikan lainakuormaa 0], joka taas ei sopisi saksalaisille eikä suomalaisille. Suomihan komppaa isoa veljeään 'hamaan tappiin' saakka – Lento-osasto Kuhlmey 11] ei ole unohtunut, eikä huudahdus Helsingin pörssisalista - ”Otto tuli apuun”!



Euroopan kahtiajako jatkuu Saksana ja Ranskana,

tosin heillä lienee yksi yhteinen pinnanalainen tavoite saada USA pois Euroopasta 12] – sotilaallisesti, ja vastaavasti huomenlahjaksi amerikkalaisille annettanee TTIP vapaakauppasopimus, jolla tyydytetään USA' n ote Euroopasta – lähtömaanosastaan, kun intiaanien maita lähdettiin heti Christoffer Kolumbuksen jälkeen pakkolunastamaan.



USA tarvitsee otteen EU-Euroopasta

Kreikan ei haluta, toistaiseksi natovaltiona lipuvan idän leiriin eikä Kiinan valuutan – juanin – piiriin, joka voisi olla yllättävä apu ja selviytymiskeino, jos lähtö eurosta tulisi. USA tarvitsee Euroopan kaupallisiin vaikutusotepäämääriinsä, koska kaukaa idästä sille on tullut kuin tyhjästä jo nykyisin maailman suurin talous – Kiina 13].



Kiina on se USA' n pahin uhka,

vaikka kiinalaiset ovat enempikin kauppamiehiä kuin sotilaita. Muistamme tässä vaiheessa, että USA on eniten sotinut valtio maailmassa 14] ja aina viimeisen 100 vuoden aikana kaukana omilta rajoiltaan – muiden mailla ja muiden valtioiden alueille hyökkäillen – mandaatilla tai ilman. Muu maailma saattaa BRICS' in kautta huutaa vastavoimaa USA' n valtahegemonialle 15] ja tämän amerikkalaiset ovat myös oivaltaneet!



Eurooppa on puhutun myötä sivistyksen kehto ja Kreikka sen demokratian ydin
[ … ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2011/11/eurooppalainen-ongelma-kreikkalaisella.html - ]

Nyt ovat demokratia ja sivistys tiukoilla, kun arkikreikklaiset kuristetaan ja kiristetään muottiin, jonka valuvirhe on jo tehty kauan sitten – peruskreikkalaisten sitä juuri koskaan edes huomaten. Vain kähmijät, pelurit, sijoittajat ja lännen pankit pelasivat pokerinsä siten, että nyt Kreikka on de facto konkurssissa – vaikka taseita ei ole vielä jaettu. Onko nyt alkamassa harjoitusmoodina eurooppalaisuuden myynti, jossa ostajina ovat itä ja länsi.



Eurooppalaisuuden huominen on yhteisessä puolustusjärjestelyssä,

.. jossa Eurooppa ulottuu jo kansakouluopin mukaan sinne Uralille saakka 16] . Saksa halunnee ottaa roolinsa omien talouskykyjensä puitteissa 17], ja siksikin se tarvitee Venäjän markkina-alustakseen.

Saksa ei halua Venäjän lipuvan kiinalaisten ”käsiin” 18] - vaan eurooppalainen rauha taattaisiin Saksan ja Venäjän yhteistoiminnalla 19], tuo kehitys oli edellisen liittokanslerin – Gerhardt Schröderin aikana jo hyvässä vauhdissa.



Eurooppa ei ole yhtenäinen alue,

se on itseäasiassa sulatusuuni, jonne pyrkii voimallisesti omiaan hakemaan miljoonat siirtolaiset, jopa puoliväkisin – pakolaiset muistavat, mistä tulivat löytöretkeilijät ja myöhemmin kolonnialismin ikeet – vieden monien alus- ja siirtomaiden huomisen menestymismahdollisuuden omiin emomaihinsa 20].



Nyt vähäosainen maapallo-osa hakee omiaan takaisin Euroopasta

oikeutuksella tai ei, mutta siirto on jo käynnissä. Eurooppa lähestyy joustavuudessaan myös uskonsotia, jossa suvaitsevaisuus ottaa mittaa suvaitsemattomuudesta 21] (lukija saa päättää mikä mitäkin).



Euroopan myynti ja jako on jo käynnissä

EU eripuraistuu, vaikka alulla oli hienokseltaan upea uuden maailman valtarakenne. Yksittäisten valtioiden omakeskeisyys 22] on rikkomassa yhteenkuuluvuuden, joka oltaisiin ehkä voitu saavuttaa, mutta nyt Kreikka ja Ukraina ovat koetinkivet.

Kaikki riippuu lopulta voimiensa tuntoon nousseesta Saksasta 23] sekä sen suhteesta Venäjään – olisivathan nämä yhdessä ylivertainen rakennelma turvaamaan eurooppalaisen kaupan, puolustuksen ja järjestyksen 24].


...
Viitenumeroiden alaiset lisäkirjoitukset
1] Saksa on auttanut meitä neljästi ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/11/kayko-euro-eu-saksan-lompakolle.html -
2] [2014 | 2005] Onko EU maho jättiläinen? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/03/eu-maho-jattilainen-virkarollaattorin.html -
3] Suullisia lupauksia ~ http://www.spiegel.de/international/world/nato-s-eastward-expansion-did-the-west-break-its-promise-to-moscow-a-663315.html – Spiegel
4] Persianlahden sota 1991 ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Persianlahden_sota -
5] Kiovan venäjä ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Kiovan_Ven%C3%A4j%C3%A4 -
6] Itä ja länsi kohtaavat Ukrainassa ~ http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/ukrainassa-kohtaavat-nyt-it-ja-l-nsi-sotajalalla -
7] Raimo Sailaksen paljastus ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/147391-tapaus-raimo-sailas -
8] USA lisää sotilaallista läsnäoloa Ukrainassa? ~ http://yle.fi/uutiset/yhdysvallat_harkitsee_sotilaskoulutuksen_laajentamista_ukrainassa/8153545 -
9] Valtiovaraininisteri USA' sta Eurooppaan! ~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2015071520037713_ul.shtml -
9] Jospa IMF ei lähde kreikkarahoitukseen enää mukaan? ~ http://www.hs.fi/talous/a1436845380728 -
0] IMF: Leikataan Kreikan velkakuormaa! ~ http://www.taloussanomat.fi/kansantalous/2015/05/05/imf-euromaille-leikatkaa-kreikan-velkoja/20155659/12 -

11] Saksan ratkaiseva apu Suomelle 1944 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/02/1944-rintamakarkureista-lento-osasto.html -
12] Puhutaan EU' n omasta puolustusjärjestelystä ~ http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/88699-maailmaa-nahnyt-konkari-hammastyi-mita-sauli-niinisto-tarkoittaa -
13] Kiinan maailmanlaajuinen mobilisaatio ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=877321 - [21605]
14] Ehkä maailman eniten sotinut valtio – USA? ~ https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wars_involving_the_United_States -
15] Kiina nousee tasapainovoimaksi USA' lle ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=954920 - [33134]
16] Eurooppalainen kokonaispuolustus Uralille saakka ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1190875 - [3490]
17] Saksa tulee väkevänä ulos historiastaan ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/50431-saksa-tuli-tanaan-vakevana-ulos-historiastaan -
18] Venäjä sekä Kiina – yhdessä? ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/163220-kiina-venaja-usa-eu -
19] Saksa ja Venäjä voivat taata euroopparauhan? ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1048367 - [12880]
20] Ympäristövelkamme kehitysmaille ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/11/ymparistovelkamme-kehitysmaille.html -

21] Suvaitsevaisuus >< suvaitsemattomuus? ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=919214 - [13934]
22] Vain oman valtion etu – ei lainkaan Kreikan? ~ http://www.hs.fi/talous/a1436847136697 -
23] Saksa johteinen liittokunta? ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/86993-saksa-johteinen-liittokunta -
24] ”Ellet voita vihollistasi – tee siitä ystävä” -viisaus Kiinasta ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=943618 - [15422]


EXTRA
a] Saiko edellinen pääministeri Jyrki Katainen jo kansalaisvaroituksen? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/12/onko-katainen-saanut-jo.html -
b] Lännenmies luhistaa Putinin Venäjää? ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1097438 - [24857]



Ilkka Luoma
...
http://ilkkaluoma.blogspot.fi
https://www.facebook.com/first.ilkka


Cc: antti.pesonen@ipu.fi ; hannu.raikkonen@teliasonera.com ; olli.rehn@tem.fi ; timo.laaninen@keskusta.fi ; matti.putkonen@perussuomalaiset.fi ; ville.niinisto@eduskunta.fi ; jussi.niinisto@defmin.fi ; paavo.arhinmaki@eduskunta.fi ; vesa.puttonen@helsinki.fi ; markku.kangaspuro@helsinki.fi ; hanna.smith@helsinki.fi ; teija.tiilikainen@fiia.fi ; juha.vihriala@etla.fi ; presidentti@tpk.fi ; laura.huhtasaari@eduskunta.fi ; jussi.halla-aho@europarl.europa.eu ; erkki.liikanen@bof.fi ; jutta.urpilainen@eduskunta.fi ; antti.rinne@eduskunta.fi ; jyrki.katainen@ec.europa.eu ; paavo.vayrynen@europarl.europa.eu ; juhana.vartiainen@eduskunta.fi ; sixten.korkman@aalto.fi ; pekka.sutela@lut.fi ; martti.hetemaki@vm.fi ; alexander.stubb@vm.fi ; juha.sipila@vnk.fi ; erkki.tuomioja@eduskunta.fi ; timo.soini@formin.fi

Sent: Wednesday, July 15, 2015 3:25 PM
Subject: KANSALAISKIRJOITUS - Jakautuva Eurooppa myytävänä!
...

Jakautuva Eurooppa myytävänä!


AL .. IL .. Vf .. Pz .. BL .. BLOG 56929 [874.]
---15072015---

doc.: sales_europa_eu_15072015.doc – OpenOffice Writer

[1257 | 12110] 874.

Ei kommentteja: