tiistaina, huhtikuuta 05, 2016

Panama Papers – Medialeaksin vastaisku ”snowdenismille” – osa II


(Pankkisaleihin tarinan mukaan hiekkaa tuonut kahinakansa ilakoi paljastuksista, joiden eteen ei vielä ainoatakaan todistetta ole tuotu – herkutteleeko media nyt oman menestyksensä kaapin päältä? – katso osa I *)


[ … edelleen kansalainen Erkki ihmettelee kuinka vain lakiasiaintoimisto Mossack Fonseca Panamasta on osannut noin mahtavasti kanavoida itselleen toimeksiantoja. Erkki pohtii onko tämä juoni, jolla muut lihavammat kohteet piilotetaan tämän myllerryksen taakse? Näyttää priorisoituminen näin aluksi keskittyneen BRICS – ja kehitysmaiden johtajin ja diktaattoreihin + muutamia muita liki harmittomia

kansalainen Liisa viisaana ekonomistina ihmettelee median iskeytymistä Björn Wahlroosin hiekkaisiin pankkisaleihin. Näinkö joitain kynäniekkoja korpeaa Nallen sutjakka ja joillekin liian älykäs sanankäyttö, kun nyt ilakoidaan riekkumisasteelle saakka Nallen kuvainnollisia hautajaistansseja, Liisa aprikoi … ]

Jäämme odottamaan Nordean hallituksen puheenjohtajan Björn Wahlroosin vastaiskua.


Nyt maailmaa repii Medialeaks’ in vastaisku ”snowdenismille” ja hänen virkaveljeään Bradley Manningia vastaan. Samalla Julia Assangen Wikileaks on tikun nokassa, vaikkei siitä puhuta. Saiko nyt tarkkaan valikoitu ja jostain ulkoa rahoitettu ICIJ koottua voimansa ja kerättyä huolella mietittyä aineistoa medianosteen aikaansaamiseksi?

Niin kahinakansa kuin ilakoivat kateuspistokselliset saavat vettä rukousmyllyihinsä, että saivathan isot kalat syvistä vesistä äkkilähdön kuin soinismin retoriikalla hauet kaislikoista. Jäämme odottamaan vankkoja ja asiaytimiin meneviä todisteita, dokumentteja ja asiakirjoja, jotka kiistatta putsaavat pöydän veropinnareiden alta, jos he käpälälautaan saadaan todisteiden voimalla.


Media ilakoi nyt Maailman suurimmalla tietovuodolla
[ … kuten he ovat oivasti tapahtumalleen ja tutkimukselleen markkina- ja lanseerausnimen antaneet]

Aloitamme mediakoosteen Panama Papers projektista Nallen kurmoottamisella:


A]
Kateelliset riekkuvat ja ilakoivat Nallen hiekkaisissa pankkisaleissa... näinköhän sanavalmis Wahlroos on moksiskaan, vielä ainakin toistaiseksi todisteettomien arvailujen ja väitteiden edessä - entä sitten, kun Lännen Medialeaks tuo todisteet pöytään, vai tuoko ja kuinka väkeviä ne ovatkaan? ~ http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016040521367179_uu.shtml -
Iltalehti: ”Panaman kanavan kavala kari on Nallen painajainen” – toimittaja Olli Ainola [IS]


B]
Yleisesti voidaan kysyä, mahdollisen rahanpesun ollessa kyseessä, miten pitäisi suhtautua valtion verovaroin koulutettuihin ekonomisteihin, jotka ovat epäeettisyydellään "purreet ruokkivaa kättä", mikä taasen on heidät uralleen koulutuksellaan auttanut? Onneksi ei - totalitaarisissa valtioissa aletaan asiaa tutkia pintaa syvemmältä”–N.N [Facebook] – otti linkikseen [TS] ~ http://www.ts.fi/uutiset/talous/858931/Useat+maat+aloittaneet+tutkinnan+Panamapapereiden+takia


C]
Ilta-Sanomat: Panama-skandaali kuohuttaa maailmalla – lue kooste: Venäjä, Kiina, Ukraina, Islanti...
~ http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000001151943.html. ... Kärkihankkeet ovat IS Leaks’ kin nostettu tikun nokkaan. Onko tämä nyt sitä siviilimäistä informaatiosotaa, johon vakavakatseinen ja uskottavuuteen pohjautuva media nyt panostaa. Millainen sotasuunnitelma on tehty Medialeaks’ in komentokeskuksessa ja mistä tämä projekti rahoitetaan? Milloin lukijoiden on lupa odottaa vankkaa todisteaineistoa esitettyjen väitteiden ja arvailujen tueksi?


D]
Iltalehti: Argentiinan presidentti taistellut korruptiota vastaan - Perustanut yhtiön veroparatiisiin
~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016040521366983_ul.shtml. ... Medialeaks revittelee, mutta onnistuuko Argentiinan presidentti vakuuttamaan syyttömyytensä ja avoimuutensa? Medialeaks joutuu todistamaan väitteensä, muutoin juttu kuivuu kasaan. Kuka tai ketkä ovat tehneet Lännen Medialeaks’ in käsikirjoituksen, laatineet kärkihankkeet ja rahoittaneet koko projektin?


E]
Yle: Kooste jättimäisestä tietovuodosta: Islannin pääministerin jakkara heiluu, Nordean suuri rooli yllätti Suomessa 
~ http://yle.fi/uutiset/kooste_jattimaisesta_tietovuodosta_islannin_paaministerin_jakkara_heiluu_nordean_suuri_rooli_yllatti_suomessa/8787125 -... Tässä Yle purkaa jättimäistä tietovuotohanketta, jossa tikun nokkaan nostetaan ensin mehukkaimmat nimet Medialeaks’ in kärkihankkeiksi. Näyttää myös siltä, että Yle oivaltaa, ettei hanke nosta juuri Venäjällä erityisempää kuohuntaa ja katsookin tarpeelliseksi opastaa suomalaisia uutisnälkäisiä miksi venäläiset eivät piittaa tämän tyyppisistä arvailuista. On selvää, että Yle joutuu esittämään myöhemmin tarkat todistevoimaiset dokumentit nyt arvioimiensa juttujen tueksi. Onko tämä nyt sitä Medialeaks’ in informaatiosotaa?


F]
HS: Putiniin ja Panama-skandaaliin yhdistetty sellisti tunnetaan Suomessa Mikkelin musiikkijuhlilta
~ http://www.hs.fi/kulttuuri/a1459741183081 -... Markkinanimellä ’Maailman suurin tietovuoto’ siirtyy henkilöittäin yksilölliseen vyörytykseen, tässäkin kärkihankkeeksi on nimetty Venäjän presidentti Vladimir Putin, jota ei suoraan esitetä, mutta hänen lähipiiri, muun muassa sellisti ja Putinin vanhimman tyttären kummi nostetaan tikun nokkaan. Mediapeliä ellei sitten jopa siviilimäistä informaatiosotaa? Jossain vaiheessa Medialeaks’ in täytyy tuoda painavat ja todelliset dokumentit ja todisteet esille.


G]
HS: Ylen MOT - ohjelma: Panaman papereista löytyy satoja suomalaisnimiä
~ http://www.hs.fi/talous/a1459743431338 -... Karkeasti ottaen nyt esitetyt paljastukset ja arviot niihin perustuvat karkeasti kahteen kastiin. Ensin mehukkaimmat, eli valtioiden johtajat ja näyttää Venäjän presidentti Vladimir Putin ottaneen kärkisijan, sitten muut, lähinnä ei-länsimaat. Toinen selvästi myöhemmälle jätetty ryhmä on "tavalliset kansalaiset"; suursijoittajat, pelurit, rikolliset ja pahnan pohjimmaisena ahkerat yrittäjät, jotka ilmeisesti kokevat maksaneensa veroja jo muutoinkin riittävästi, muun muassa arvonlisäverojen muodossa. Löytyykö tähän kokonaisongelmaan ratkaisu, kyllä ja nimenomaan verotuksesta! Palataan tähän ratkaisuun myöhemmin [!]*


H]
HS: Poliisi ja verottaja odottavat vuototietoja: ”Olemme käynnistäneet kansainvälisen prosessin tietojen saamiseksi”
~ http://www.hs.fi/talous/a1459745981992 -... Nyt kateelliset, verottaja, poliisi ja suuri yleisö odottavat vesi kielellä varsinaisia tietoja dokumentteina - nythän ei ole julkistettu vielä mitään paljastavaa, vaan puhetta siitä, joka on vain arvailua. Todisteet ja varmat sellaiset, ratkaisevat.


K]
HS: Mitä Panaman paperit kertovat? HS:n kooste tiivistää maailman suurimman tietovuodon keskeiset uutiset             
~ http://www.hs.fi/talous/a1459744396538 - tämän mukaan yllättävän paljon maailman salaperäisistä rahansiirtotapahtumista on mennyt yhden yhtiön kautta, aikamoinen puolimonopoli kyseessä, tai sitten nämä veronvälttelykeinottelut ovat todella yleisiä. Ollaanpa kuulolla, mitä tästä seuraa, muistamalla seurasiko herra Edward Snowdenin ja Manningin vuodoista mitään ratkaisevaa.
… ja päätetään mediakooste ajatukseen – ”saa tehdä rahoillaan mitä huvittaa”


L]
Yle: "Jokainen voi tehdä rahoillaan mitä haluaa" – tässä veronkiertoskandaalin kootut selitykset 
~ http://yle.fi/uutiset/jokainen_voi_tehda_rahoillaan_mita_haluaa__tassa_veronkiertoskandaalin_kootut_selitykset/8786421 -. ... Kyllä, saa käyttää netto-osuudeltaan aivan mihin huvittaa. Moni tekeekin niin ja tukee suurella riskillä suomalaista työtä ja yrittämistä - sijoittamalla. Lisäksi pitää ottaa huomioon varakkaiden maksamat reilut arvonlisäverot.


Lännen media hautoi tietovuotoa tai -murtoa yli vuoden ajan

Herää kysymys mitä tehtiin tuona aikana. Oliko aika kulutettu sotasuunnitelmaan, jotta ”snowdenismin” ja pyhän oikeudenmukaisuuden ja sananvapauden vastaisku saavat riittävän terävyyden. Näin informaatiosota saadaan tehokkaasti käyntiin - erityisesti esitettyjen valtioiden johtohahmojen osalta.


Herää myös kysymys, mistä tämä suurprojekti on rahoitettu

Yllätyksettömästi Moskova ja Kreml olivat sitä mieltä, että likainen ja tarkoitushakuinen raha on lähtöisin Yhdysvalloista, koska ainakaan vielä ainuttakaan kavalaa konnaa ei sieltä ole löydetty, vaikka US liittovaltio laskee menettävänsä tehokkaan paratiisiverosuunnittelun myötä 500 miljardia USD vuodessa.


Entä keinot estää keinottelu, kun sitä rahaa on liikaa?

On keino, ja tehokas onkin. Verotetaan reaaliaikaisesti kulutusta ja vain kulutusta, mutta kaikkea kulutusta – vain hengittäminen jätetään kulutuksen ulkopuolelle. Näin ei jää tarpeita kätkeä tuloja. Miten tämä henkilötasoinen kulutusvero sitten junaillaan?

Pilvipalvelimet, älykännykät, integroidut ohjelmistot, reaaliaikainen toimintamaailma ja fiksut softanikkarit yhdessä nokkelien lainlaatijoiden kanssa kyllä kehittävät menetelmät, jolla kulutusveron välttelyä ei voida tehdä! [Linkki ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/01/ja-koko-kansa-oli-kulutusverolle.html - [BLOG/il] - ] *]
*] Kansa jarruttaa – kulutus vähenee? ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/139103-kansa-jarruttaa-kulutus-vahenee - [US_P/il]


Ilkka Luoma
Kansalaiskirjoittaja ja – aktivisti


...
AL | US | PZ | BL | BLOG 72915
---05042016---

DOC: Panama Papers_2_05042016 – Microsoft Word Starter

1027 |


.

2 kommenttia:

Ilkka Luoma kirjoitti...

1033.

Ilkka Luoma kirjoitti...

Moraali?

~http://www.talouselama.fi/uutiset/asiantuntija-ennustaa-verokeitaiden-kayton-vaikeutuvan-onko-se-sitten-moraalista-vai-ei-6538195 -