sunnuntaina, joulukuuta 31, 2017

Mitä meiltä on salattu Nato – Isäntämaa pöytäkirjasta?



Venäjän pohjoisen puolustusdoktriinin peruskartta - huomaa Lappi!



Meillä käydään nyt presidentinvaaleja – kamppailuasetelma on kiintoisa. On istuva presidentti, joka on osallinen niin EMU-kiemuroissa |1 kuin myös otsikon Nato-Isäntämaassa |2.

Toisaalta presidenttikamppailussa on istuvan vastustajana ja ainoana todellisena vaihtoehtona, muutokselle – Suomen kokenein ulkopolitiikan ammattilainen – europarlamentaarikko Paavo Väyrynen |3.


Väyrynen nostaisi kansan tietoutta Nato - Isäntämaa pöytäkirjan salaisuuksista



Paavo on nostanut kissan kuumalle pöydälle ja nyt tassuja polttelee. Nykyinen presidentti Sauli Niinistö ¤ pyrkii toiselle kaudelleen ”mielipidetiedustelujen kuninkaana|4 ja tietäen, että Paavo on säätänyt pöydän niin kuumalle, että presidentinkin tassuja polttelee – oikeasti.


Nato – Isäntämaa [MoU] pöytäkirja on myös kuuma peruna,

sillä Suomi vietiin siihen ohittaen eduskunnan käsittely – toisin kuin Ruotsissa |5, jossa valtiopäivät otti allekirjoituksen jälkeen aikalisän ja siirsi kyseisen sopimuksen myöhempään ratifiointiin, jota siis meillä ei tehty.

Salattiinko eduskunnaltamme jotain, salattiinko kansakunnaltamme jotain – on nyt ajankohtaista, sillä tuo pöytäkirja on vaarallinen mahdollisuus täällä idän ja lännen vedenjakajalla |6.


Kansakunnallemme ei ole kerrottu kaikkea ja nyt on aika saada totuus kaikille tiedoksi!

Ruotsi oli puuhaamassa aktiivina maailmalle YK:n kautta ICAN – ydinaseiden täyskieltoa |7. Suomi ei ollut valmistelussa mukana, miksi – kysytään. Syy saattaa olla yksinkertainen, sillä Suomen Puolustusvoimien komentajan – kenraali Jarmo Lindbergin allekirjoittamassa Nato – Isäntämaa pöytäkirjassa* ei ole mainintaa ydinaseiden tuontikiellosta Suomeen. Suomi ei halunnut näin riskeerata Naton kanssa tekemäänsä sopimusta!

Ruotsalaiset ottaessaan aikalisän kyseisen, suunnilleen vastaavan pöytäkirjan ratifioinnille – nostivat pohdittavaksi juuri tuon ydinaseettomuuden, siispä ruotsalaiset lisäsivät sopimukseensa, joksi he kutsuvat omaa pöytäkirjaansa, kaksi selvää varaumaa – paperille ja ehdoksi ratifioinnille.





Varaumat, jotka ruotsalaiset asettivat ratifioinnin ehdoksi

Lopullinen ratifioitu sopimus pitää sisällään selvän tiedon kuka ja mikä kutsuu Nato/US -sotajoukot Ruotsiin – maan hallitus (?), lopulta. Toinen selvä varauma oli ydinaseiden tuontikielto Ruotsiin – koska se on säädetty ruotsalaisten lakiin.

Suomessa kumpaakaan varaumaa ei ole määritetty Nato – isäntämaa pöytäkirjaan, kukaan vastuupoliitikko ei ole ainakaan vielä kertonut tuota kutsumenettelyä – tai sitten nyt sellainen voi ilmoittautua, joka kokee tietävänsä.

Samalla poliitikot, jotka tietävät, voisivat kertoa kansalle millainen yhdiste on pöytäkirjan ja ICAN sopimuksen allekirjoittamattomuuden välillä. Oliko niin, että allekirjoitettu Nato MoU sopimuspaperi esti liittymisen YK:n ICAN ydinkieltosopimukseen?

Ruotsalaiset ottivat ICAN lopulliseen allekirjoittamiseen taas aikalisän – he halusivat selvityttää miten amerikkalaiset suhtautuvat, jos allkekirjoitetaan ja toisaalta miten se peilautuu Ruotsin lakiin, joka estää ydinaseiden tuonnin Ruotsin valtion alueelle. Amerikkalaiset ovat puoliuhkailleet haitallisilla seurauksilla, jos Ruotsi allekirjoittaa ICAN-sopimuksen!


Entä me suomalaiset?

Käyttikö Yhdysvallat hyväkseen Nato – Isäntämaa pöytäkirjaa, kun tulivat itsensä kutsuen Kuopion Rissalaan F-15C ilmataistelusotaharjoituksiin |8 – lennoille jopa kohti itää – yhdessä suomalaisten rynnäköintiinkin kelvollisten Hornettien kanssa – aivan kuin ärsyttääkseen idän karhua – Venäjää.

Miten oli muun muassa amerikkalaisten maihinnousuharjoitukset Hankoon |9, ollen ensimmäiset sitten saksalaisten 1918 todellisen maihinnousun jälkeen – näinkö tässäkin jo hyödynnettiin Nato – Isäntämaa pöytäkirjan klausuuleja.


Paavo Väyrynen – kohti uutta suomi-vuosisataa!

Olisiko mahdollista, että kansalaistoiminta ja -aktiivisuus selvittäisivät nyt tarkasti mitä merkitsivät/ merkitsevät niin suomalaisille kuin ruotsalaisille nämä Nato – Isäntämaa sopimukset?

Voimmeko löytää alkuperäiset ruotsalaiset, ennen ja jälkeen, ratifioinnin sopimuspaperit? Voisimmeko löytää tarkat selvitykset kutsumenettelyistä – niin Ruotsin kuin Suomenkin osalta.

Entä vielä ydinaseet, jotka Nato/US mahdollisesti haluaisi tuoda niin Ruotsiin kuin Suomeen – matkalla itään. Mitä muuta noilla ydinaseilla tehtäisiinkään, onhan Kuolan niemimaa aivan suomalaisten vieressä – vai olisiko toisinto Kuuban ohjuskriisille – jo tiedossa?


Viitenumerot tekstistä:
.

EKSTRA
Elämmeko tänään 2017 jo toisintoa surullisen osaamattomasta ulko- ja turvallisuuspolitiikan vuodesta 1939 – ennen Talvisodan alkua? - *** .

.

Nato-sotilas opettaa lapsiamme rynnäkköaseiden salaiseen maailmaan



.
Ilkka Luoma
Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

US VU T 24 24 BL BL BL FB FB FB BLOG 158979

DOC Nato_isantamaa_28122017.doc – OpenOffice Writer
PVM 28122017


617_6062

1 kommentti:

Ilkka Luoma kirjoitti...

Savon Sanomat:
Ulkomaat 18.01.2019 - 01:22

.
"Ruotsissa julkistetaan selvitys ydinasekieltosopimuksen seurauksista
Ruotsissa julkistetaan tänään hallituksen tilaama selvitys ydinaseet kieltävän YK-sopimuksen mahdollisen vahvistamisen seurauksista. Ruotsi äänesti sopimuksen puolesta YK:ssa, mutta ei ole vielä sitä allekirjoituksella vahvistanut.

Kysymys on Ruotsille hankala, koska Yhdysvallat ja kaikki muut Nato-maat vastustavat sopimusta. Ruotsi on Naton läheinen kumppani ja tekee myös puolustusyhteistyötä Yhdysvaltain kanssa.

Samassa asemassa oleva Suomi ei ole sen paremmin hyväksynyt kuin allekirjoittanut kieltosopimusta eikä osallistunut sopimusta koskevista neuvotteluihin. Samoin toimi enemmistö muista EU-maista.

Sekä Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg että Yhdysvaltain silloinen puolustusministeri Jim Mattis ovat varoittaneet, että niiden puolustusyhteistyö Ruotsin kanssa voi vaikeutua, jos maa allekirjoittaa sopimuksen.

Kaikkiaan 122 maata hyväksyi ydinaseet kieltävän sopimuksen (Treaty on the Prohibition of Nuclear Weapons, TPNW) kesällä 2017. Sen on toistaiseksi allekirjoittanut parikymmentä maata. Sopimus astuu voimaan, kun ratifiointeja on kertynyt 50.

Ydinaseiden totaalikieltoa tavoitteleva ICAN-kampanja sai Nobelin rauhanpalkinnon vuonna 2017. ... "

~ https://www.savonsanomat.fi/ulkomaat/Ruotsissa-julkistetaan-selvitys-ydinasekieltosopimuksen-seurauksista/1312574 -

.