torstaina, helmikuuta 15, 2018

Seksiä tekoälyllä – Kelju K. Kojootin loppu?*



Kuva 2 - kts. teksti



Tietokone tarvitsee nollia ja ykkösiä – tai oikeastaan kahta jännite-aluetta, riippuen puolijohteen tyypistä. Noita jännite-eroja toteutetaan transistoreilla, joko virta kulkee tai ei. Näin saadaan kuvannettua matematiikalle 0 ja 1 – puhutaan binäärijärjestelmästä. Tietokone tekee kaikki toimet näillä nollilla ja ykkösillä ja yllättäen yhteenlaskuilla!


Seksi on myös yhteen laskua – normaaliin maailmaan evoluutio loi ”yhteen laskun”, jotta hetki olisi mahdollisimman onnistuva – näin siis meillä ihmisillä. Evoluutio halusi kehittää ”itseään” meille tuntemattomalla kaavalla, joka sekin mitä todennäköisimmin kuvantuisi matematiikalla, mutta millaisella? Emme tiedä. Seksin sen sijaan me tiedämme, sillä se luotiin meille, jotta lisääntyisimme.


Tekoäly tuo seksirobotit

Tosiasia on se, että evoluution ajamaa, joskus joidenkin osalta jopa pakonomaista seksiä – eivät kaikki saa. Heitä varten yhteiskunta järjesti bordellilaitoksen [1 – esimerkkinä Saksa, joka jopa Kolmannen valtakunnan aikana hiljaisesti hyväksyi sen, lopulta – valtion valvonnassa.

Kansallissosialismiin ei kuulunut vapaa haureus, vaan bordellit olivat aluksi tiukasti kiellettyjä. Kolmas valtakunta ihannoi kotiäitiä, sotilaita ja elintilaa, jonne kotona olevat äidit synnyttivät sinisilmäisiä valtakunnan lapsia oman miehensä kanssa.


Entä seksirobotit, niin – niitä on kohta tarjolla,

sillä kaikki eivät saa normaalia seksiä, jonka evoluutio alussaan on aina tarkoittanut kaikille, sillä se on ainoa tae – miehen ja naisen kesken – evoluution jatkumiselle eli lisääntymiselle.

Lisääntyminen on evoluution ainoa tavoite. Ilman lisääntymistä evoluutio ei voi rakentaa sopeumaa, sen ainoaa tehtävää – meille edelleen tuntemattomalla kaavastolla, joka on ”biologista jännitesähköistä tekoälyä”.


Tekoäly

Aikanaan jo 1980-luvulla oli Prolog [2, ja innokkaimmat softaajat innostuivat. Prolog oli esi-isä, tai sitten LISP [3, ihan miten vaan, mutta kyseessä ei ole sen kummallisemmasta asiayhteydestä kuin triljoonien bittien ja koko ajan nopeutuvan kellotaajuuden yhdistelmästä – pitää olla valtava tietovarasto ja sitten moottori - prosessori, joka takoo miljardeja ”päätöksiä” sekunnissa – päätös on joko 0 tai 1 … kaikkihan perustuu niihin.






Robotti

Autotehtaat ovat täynnä hitsaus- ja kokoonpanorobotteja, ja koko autotehdas voidaan robotoida – liki ihmisettömäksi. Ihminen on turha, tai sitten me olemme evoluution ihmisrobottiprototyyppi, jonka evoluutio on saattanut jo havaita epäonnistuneeksi projektiksi ja valmistatuu hylkäämään sen. Ehkä me itse teemme sen – tuotekehitämme meidät syrjäyttävän tekoälyn, robotiikan ja seksirobotit, joiden kanssa ei voi lisääntyä.

...
Kaksi otetta mediamaailmasta – A - tekoälystä ja B - seksistä ---

A
Ensin tekoäly:
... Millaista tekoälyä evoluutio edustaa?” -Ilkka Luoma

” … Looney Tunesin hahmot, kuten Kelju K. Kojootti [Kuva 1], pysyvät ilmassa niin kauan, kunnes he katsovat alas. Silloin he vasta putoavat. Kun yritysjohtaja huomaa, ettei ymmärrä tekoälystä mitään, hänen on vain helpompi sulkea silmänsä ja juosta. Eli sanoa, että hoitakaa homma, ottakaapa sinne vähän tekoälyä mukaan”, Antti Merilehto kuvailee. Jossain vaiheessa yritysjohtajan on kuitenkin avattava silmänsä. Silloin hän putoaa kuin Kelju K. Kojootti kallionkielekkeen ylitettyään, jos ei ole toiminut ajoissa. Silmät pitäisi siis avata viimeistään nyt, kun kallionkielekettä ei ole vielä ylitetty … ” -HS


B
Sitten seksi – se kiintoisampi:
... Äskeisen tekoälyn ja evoluutioyhteispohdinnan jälkeen onkin hyvä syy perehtyä seksiin, sillä tämä mielihyvän evoluutionerokkuus takasi sille itselleen kuolemattoman elämän siemenestä kehtoon ja kehdosta hautaan, silti tekoälyn jatkaessa elämänrataansa polvesta toiseen. Näin syntyi kuolemattomuuden putki, jossa universaalia käyttöjärjestelmää ohjaa kaava, jonka tekoäly voisi oivaltaa matematiikaksi (?)” -Ilkka Luoma

” … Yksi haastatelluista kirjoittaa: ”Kun päätämme puolisoni kanssa haluta seksiä, unohdamme silloin kaiken muun. Keskityin vain miellyttämään kumppaniani ja hän keskittyi miellyttämään minua. Olimme vain siinä hetkessä.” Hunter Murrayn mukaan samantyyppinen tulos on tullut esiin muissakin tutkimuksissa: tyydyttävä ja hyvä seksielämä ei perustu esimerkiksi siihen, kuinka usein seksiä harrastetaan. Hyvä seksi vaatii läsnäoloa, johon auttaa mindfulness-harjoittelu [4. … ” -HS

...
Entä nyt, kun miehen ja naisen yhteyden rinnalle on tuotu kolmas sukupuoli?


[* Millaista ihmiskuvaa Kelju K. Kojootti kuvastaa?

[** Seksirobottia kehittävä Matt MacMullen aloitti nukketehtailun taideprojektia varten noin 20 vuotta sitten. Moni näyttelykävijä kysyi, voisiko hänen hyperrealistisia luomuksiaan käyttää seksinukkeina. ”Rakensin firman tyhjästä autotallissani”, hän sanoo. (KUVA 2: Jonathan Becker Getty Images).


Ilkka Luoma
Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 161685

DOC seksirobotti_tekoälyllä_12022018.doc – OpenOffice Writer
PVM 12022018


642_5270

2 kommenttia:

Ilkka Luoma kirjoitti...

~ https://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/04/kevat-tulee-hameet-lyhenevat.html -

...

Ilkka Luoma kirjoitti...

Tämä yksinkertainen esimerkki näyttää, miksi tekoäly ei tule päihittämään ihmisaivoja ajattelussa, väittää aivotutkija -HS

~ https://www.hs.fi/teknologia/art-2000005827349.html -
.

Ilkka Luoma kommentti: 14.9.2018 - 13:12

Paljolti tietokoneen, koneoppimisen ja lopulta tekoälyn kehitys ja kyky jopa luoda uutta riippuu kellotaajuudesta, siis mitä nopeampi tahti eli tapahtumasykli sekunnissa on, sen enemmän prosessointitehoa.

Tällä nopeuden lisäyksellä siirryttäessä virtaavasta sähköstä valoon, fotoneihin, voinemme lisätä kellotaajuutta 100- jopa 10000 kertaiseksi, jolloin uuden luominen tapahtumasarjana tullee todeksi.

Miten arvelet evoluution ohjelmoidun ja millä prosessointiteholla se pelaa pelejään? Mikä on evoluution kellotaajuus? Onko se "meille näkyvyydeltään" todella hidas, ja siellä atomien ja molekyylien syvyydessä taas hyvin nopea?

Meille ihmisille evoluutiotapahtumien tietoisuuteemme ilmaantuessa onkin kulunut aikaa paljon ja evoluutio "syvyyksissään" on jo aikaamme edellä. Näin tähän kellotaajuuteen liittyy analoginen komponentti, jota meidän 1 ja 0 tietokone ei ymmärrä.