perjantaina, toukokuuta 18, 2018

Sininen paljastus: Soini eroaa – Väyrynen tilalle!









Politiikka on joskus mielikuvituksellista – nyt siihen on oiva mahdollisuus, kun hallituspuolueiden kirppu, kansalaisten silmissä – ilmoittaa tekevänsä suuren paljastuksen [1 … Mikä se voisi olla?

Annetaanhan mielikuvituksen lentää ja luodaan samalla poliittista aate- ja ideologia-alustaa uudelle kansalaisliikkeelle, jolla voisi olla yhdessä jotain oikeasti annettavaa – Väyrynen tekohengittää sinisiä, joiden hengenahdistus on jo todellisen hapen puutteen tasolla:

.
... Sinisille "ainoa pelastus" on turvautuminen eduskuntaan palaavan Paavo Väyrysen puoleen. Eikä siinä kaikki, vaan takkinsa solmuun kääntäneen Timo Soinin olisi irtisanouduttava ulkoministerin tehtävistä ja annettava tilaa Väyryselle. Radikaalia, mutta mahdollista ...

Eikä tässäkään vielä kaikki, vaan siniset voisivat sulautua Kansalaispuolueeseen, joka tekee korjausliikkeen ja hautaa riitansa ja aloittaa nousun seuraaviin eduskuntavaaleihin, jotka ovatkin ennenaikaiset!


Mielikuvitusta, mutta politiikan värikkyydessä täysin mahdollista

Tässä kannattaa miettiä Paavon saamaa 180 000 presidentillistä kansalaisääntä ja Sinisen puolueen tukehduttavaa 1-1,6 prosentin kansalaismielipidekannatusta.

Jos taas mietimme puolueideologiaa ja aatteen paloa, niin mitä eroa löydämme Sinisten ja Kansalaispuolueen väliltä? Löydämme yhden merkittävän eron - Paavolla oli jo yksistään tammikuussa 2018 kuuden prosentin todellinen kannatus ja sinisten kylmettynyt kannatusprosentti on pyörinyt 1-2 prosentin välillä. Yhdessä tuo prosentti vois olla siis jopa kahdeksan, mikä on enemmän kuin kristilliset ja ruotsalaiset yhteensä!” -allekirjoittaneen Facebook seinältä kello 11:59.

Nyt iltapäivällä kuullaan urheiluministeri Sampo Terhon suusta – ehkä viereltä säestää ryhmäjohtaja Simon Elo, joka tarvitsee uutta eloa näivettyneeseen eduskuntaryhmäänsä.

Paljastus on mielikuvitusta hivelevä ja antaa toivoa jostain uudesta – sitten Paavo Väyrysen keksimän Kansalaispuolueen (so. ns. ALDE), jota kuulemma jossain mittauksessa voisi äänestää kuusi prosenttia kansalaisistamme – prosenttimäärä on muuten sama kuin Paavon saama presidenttivaalikannatus – todellisina ääninä 180 000, joka ei olekaan aivan pieni, kun nyt sitä peilaamme Sinisiin!

Olisiko mahdollista että politiikan pelikentällä osattaisiin tehdä jotain suurta, joka on tosin alussaan pientä, mutta antaa kasvualustaa kansalle äänestää itsensä ulos nykyisestä kansakuntamme viholliseksi muodostuneesta ulko- ja turvallisuuspolitiikasta – tosin tämä tietäisi myös nykyisen puolustusministeri Jussi Niinistön potkuja tehtävistään.


Kansalaiskirjoittaja Ilkka Luoma


US VU 24 T BL BL BL FB FB FB FB BLOG 169962


DOC sininen_kansalainen_16052018.doc – OpenOffice Writer
.
PVM 16052018

Ei kommentteja: