tiistaina, kesäkuuta 12, 2012

Kiina kurittaa eurooppalaista taloushegemoniaa


  • Kielletty kaupunki Kiinan Pekingissä - keisareiden palatsialue ajoilta jolloin kungfutselaisuus oli pääfilosofia *]
    Kielletty kaupunki Kiinan Pekingissä - keisareiden palatsialue ajoilta jolloin kungfutselaisuus oli pääfilosofia *]
  • Illan hämärtyessä Pekingin kielletyn kaupungin ikuinen Maon kuvakin hämärtyy, vaikka Mao on edelleen suuri ikoni Kiinassa.
    Illan hämärtyessä Pekingin kielletyn kaupungin ikuinen Maon kuvakin hämärtyy, vaikka Mao on edelleen suuri ikoni Kiinassa.

Euroopassa menee osin ”huonosti”, koska Kiinassa menee hyvin, tai oikeastaan paremmin kuin ennen. Euroopassa ei mene huonosti, jos vertaamme tilannetta Afrikkaan ja moniin Kiinan kuin Intian sisäalueisiin. Suoritimme jättiläismäisen ostovoimasiirron valitsemalla vapaaehtoisesti muun muassa hinta-ahneudessamme kiinalaisia tuotteita, kotimaisten sijasta. Operoimme näin samalla taloushistorian suurimman kehitysavun – vapaaehtoisesti, ei verovaroista.


Kiinan nousu lähti liikkeelle amerikkalaisten jättiläismäisestä tavasta ostaa kiinalaisia tuotteita, koska ne olivat niin halpoja ja niiden maahantuonti nostattti satoja miljonäärejä, koska kiinalaisten tuotteiden maahantuonti ja vähittäiskauppa on suuri business ja työllistää aina kohdemaansa kansalaisia.

Suomen valtiokin saa enemmän tuloja kiinalaisista tuotteista arvonlisäveroina ja tulleina kuin se kiinalainen tehdas, joka nuo tuotteet valmistaa!

Kiinassa palkat nousevat ja meillä tulevat laskemaan – tämän jälkeen todellisesti laadullinen ja oivalluksellinen kilpailukyky ratkaisevat. Kiinassa valmistuu joka vuosi 340.000 insinööriä, se on enemmän kuin EU:ssa, USA:ssa ja Venäjällä yhteensä – tässäkin pelaa populaatiomassa. Kiinassa asuu 1.340.000.000 ihmistä – edellä luetelluissa maissa ei edes yhteensä ole noin paljon.

Kiina ottaa väkilukunsa vertaisen osuuden maapallon resursseista ja varannoista – ja tämän tunnusluvun laskeminen on helppoa – se on väkiluku jaettuna maapallon kokonaisväkiluvulla – näin voidaan myös laskea meidän suomalaistenkin osuus. Edellä olevaan kätkeytyy se todellinen Euroopan ahdinko – me menetämme nyt sen ylimääräisen, mikä ei meille kuulunut ja joka oli otettu kehitysmaiden riisikupeista – eikö?

Miksi Sinä olet ostanut kiinalaisia tuotteita?
...




.

Ei kommentteja: