perjantaina, marraskuuta 18, 2016

Obamalta luopumisen tuskaa – jäljen jättöä tuleville


(Kreikka – demokratian kehto – yksinäinen kävely Akropolis kukkulalla, vain opas mukana. Barack Obama halusi kruunata kahdeksan vuoden kautensa Kreikkaan |0, joka on luhistumassa kulutusyhteiskunnan ikeeseen – velkaisempana kuin koskaan)


Symbolisin jäljen jättö on kuitenkin Yhdysvaltain presidentti Barack Obaman viimeinen Euroopan vierailu Saksaan. Saksa on EU – Euroopan taloudellinen veturi ja eurooppalaista uudisturvallisuutta ajatellen se toinen, jolla on kyky taata kestävää kehitystä – yllättäen yhdessä Venäjän kanssa. Eurooppa, joka jatkuu kauas Venäjälle – aina Uralille asti, odottaa uutta ”schröderiläisyyden” aikakautta.


On varsin selvää, että nykyisen Saksan liittokansleri Angela Merkelin jälkeen Saksa saa uudistajan, joka tuo jatkuvuutta ja eurooppalaisen kokonaisturvallisuuden tiekartan. Nyt on meneillään vahva vastakkainasettelun aikakausi. Ajatuskaaviot eivät ota yhteistä kipinää itäisen Euroopan ja läntisen Euroopan välillä – rautaesirippua pystytään.


Turvallisuuskomitean seminaarissa esitettiin kansakuntaa koskettava kysymys

Mihin asti Eurooppa jatkuu ja minne asetetaan vastakkainasettelun raja täällä maantieteellisessä Euroopassa?” – Helsingissä Kansallismuseossa 16. marraskuuta 2016.


Saksa kävi maailmanhistorian verisimmän, totaalisimman ja kuluttavimman sodan juuri venäläisiä vastaan 1941 – 1945, jossa me olimme suomalaisina eräs pohjoinen osa

Onkin selvää, että juuri nämä kaksi valtiota osaavat ymmärtää, ettei Eurooppaa tule laskea tilaan, jossa elettiin vuonna 1933 - 1939. Tilanne ryöstäytyi kaikkien käsistä 1. syyskuuta 1939 – loppu onkin historiaa.

Saksa kantaa nyt itäisen vastuunsa ja Venäjä voi vain vastata siihen omalla vastuunkannolla – yhteistyöllä, jolla sulatetaan slaavien epäluulo ja herätetään todellisuus markkinatalouseurooppalaisille Länsi-Euroopassa, ettei 20 prosenttia maailman väestöstä voi liian aggressiivisesti puolustaa yksin silmin katsottuna omaa ja vain omaa läntistä kulttuuriaan ja taloustarpeitaan. On alkamassa kiinalaisuuden puuttumattomuus kolmansien sisäisiin asioihin.


Obama huolissaan tietää, että hänen jälkeen alkaa aivan uusi aikakausi – trumppismi

20. tammikuuta 2017 vannoo presidentinvalansa Donald Trump, jolle on syytä palkata nyt ja heti kaksinkertainen määrä turvamiehiä, sillä USA:ssa on maailman eniten aseita kansalaisilla, jotka ovat myös melkoisen liipaisin herkkiä sormistaan. Toivottavasti emme saa edesmenneen Ronald Reaganin murhayritystä heti Donaldin virkakauden alkuun.


Saksa haluaa oman Eurooppaa koskevan ulko- ja turvallisuuspolitiikan

Eurooppa voi olla eheä kokonaisuus, joka jatkuu Uralille asti. Sodan keinoin sinne yritettiin niin Ranskan kuin Saksankin voimin, onnistumatta. Jopa meillä Suomessa oli hyytävät Uralille karjahtelijat, kun pontevuus nousi yläkvartaaliin Jatkosotamme alkukynnyksellä – oli väkevä luottamus Saksan kolmannen valtakunnan voittoon. Olimme sokeita, jopa kansallissankarimme C. G. E. Mannerheim julisti koko Karjalan vapautusta.


Nyt emme ole sokeita – kansakuntamme tietää meidän olevan vahvasti idän ja lännen vedenjakajalla

Yhdysvaltain väistyvä presidentti Barack Obama käy nyt Saksassa – jäähyväismatkalla, tietäen tarkasti, että Eurooppa ja Saksa menevät kohta omia polkujaan. Eurooppalaiset purkavat amerikkalaiset kapalot ja keskittyvät itse hoitamaan asiansa. EU – Eurooppa, ilman Saksaa, kiittää yhdysvaltalaisia saamastaan suuresta avusta – niin I:ssä - kuin II:ssa Maailmansodassa.


[E] Eurooppa yhdentyy ja yllättäen Venäjän presidentti tekee radikaalin ehdotuksen

Vladimir Putin haluaa normalisoida suhteet Länsi-Eurooppaan. Putin haluaa päättää pitkän kaksiosaisen presidenttijaksonsa positiiviseen jäljen jättöön – huolimatta hänen KGB – taustastaan.
Realistina ja oppineena aiemmasta Putin ei tyydy korulauseisiin, vaan uuden USA:n presidentti Trumpin myötä suhteiden mahdollisesti lämmetessä, on Putin valmis suuriin kansallisiin uhrauksiin – ja se tarkoittaa maa-alueita, joista me suomalaisetkin voimme saada osamme. Suomen presidentti Sauli Niinistölle on nyt tarjolla se kuuluisa tuhannen rahayksikön paikka!
|0 Barack Obaman puhe demokratian kehdossa – Ateenassa ~ http://areena.yle.fi/1-3824080 - [29 päivää jäljellä – 16.11.:sta]
[E] Ennakointi ja eräs mahdollisuus


Ilkka Luoma
Kansalaiskirjoittaja Helsingistä


...
AL | US | PZ | VU | T | BL | BL | BLOG 97024

DOC Obamalta luopumisen tuskaa_16112016 – Microsoft Word Starter
PVM 16112016






|541|

Ei kommentteja: