torstaina, elokuuta 17, 2017

Pakeneeko Timo Soini – ongelmia vai häpeää?




Iltapäivälehdistö jytkytti otsikon – ”Timo Soini jättää ryhmänsä ja Suomen … Pedattuna rahakas virka Lontoossa”. Otsikointi on samaa luokkaa kuin hauet olisivat jättämässä kaislikot, verranto Soinin omasta retoriikkavarastosta, jossa banaanit ja lakritsit ovat lippalakeissa rehottaneet.


Edes Timo Soini ei tee "jyrkikataisia" |1, sillä Timo tietää mitä petturuus merkitsee - onhan Soini ominut oppi-isältään isänmaallisuuden hengen ja istuu kansan antaman valtakirjan loppuun saakka. Hillotolpan paikka tulee myöhemmin. Lööpitys on raskas moite pitkän päivätyön tehneelle.


Timo Soini ei uskaltanut enää lähteä puheenjohtajakilpaan ja kenttä huudahti – Sitä saa mitä tilaa!


Ote:

[… peruspersu Raaka - Arska pyyhkäisee kyyneleen silmäkulmastaan. Soini loi hänellekin mahdollisuuden – nousi eduskuntaan ja junaili näin nousun historiallisen – myöhemmin seurasi jytky ja vielä jytkyn jytkytys |2. Soini teki merkittävän jäljen Suomen arkipolitiikan historiaan



 … punttisalilla itseään kehitellyt Lillukka - Liisakin herkistyi kuullessaan Timon luopumisen, vaikka kesken aikakauden – tosin eduskuntakausi jatkuu, mutta ehkä Liisa ymmärtää, ettei Soini ole kotonaan ulkoministerinä – saattaa olla jopa haitaksi isänmaallemme. Ehkä pako EU – Eurooppaan on edessä, kuten teki Jyrki Katainenkin? *… ]


Miten Te kehtaatte ja kyllähän Te kehtaatte!” – Timo Soini


Ote:

” … ” … Muistamme Kataisen ”myyneen maatansa ja kansalaisten verokertymiä” Kreikan takauksiin ja lainoihin 8], miellyttääkseen Saksaa – tavoitteena myöhempi paoksi muuttunut brysselöinti 9] – komissaarin virkaan, josta on vallan arvomerkit kuitenkin riisuttu pois. Pettikö Soini näin äänestäjänsä ja maansa – heittämällä 1300 kilometrin itärajallemme varsinaisen jytkyn – valtiomiinojen varsinaisen maamiinan, johon lopulta itse astuu tai kansansa astuttaa? … ” ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/07/presidentti-kekkonen-parahti-viiltonsa.html -   … ”




Timo Soini, mitä teet nyt häviösi jälkeen ja miten pelastat sen suuren työn, jonka teit niin monille arkikansalaisille. Kiitoksena kansa antaa myötätunnon, kun toit ministeriaitioon aivan tavallisia ihmisiä – näin äänestäjillä oli oiva mahdollisuus kokea ja nähdä miten vaikeaa, raskasta ja kuluttavaa on olla ministeri!

.

EKSTRA

[09032017] ” … [… Perus – Erkki äänestää Halla-ahoa, sillä hänellä on selvä kanta maahanmuuttoon; se on kirkas – ei enää perusteettomia pakolaisia, ei sekoiteta omaa pakkaa enempää. Jussi Halla-aho sai siipeensä jo uransa alkuvaiheessa, kun ennusteli Kreikkaan panssarivaunuja kaduille – syntyi Jussille liikanimi ”panssarijuntta

 … Perus - Päivikki ihmetteli minne ovat kadonneet Perussuomalaisten jytkyttelyteesit: ”Ei Natoon, ei EU ja markka takaisin”. Hävisivät kuin hauet kaislikoista. Pettikö Soini äänestäjänsä? |2 Ehkä, aprikoi Perus- Päivikki, olivathan kannatusmittaukset pudonneet puoleen huipustansa, ja Halla-aho saattaa puolittaa vielä puolikkaankin – jakamalla puolueen kahteen osaan. No – aika näyttää …]

Halla-aho on yhden liikkeen asiamies, fiksu ja sanallisesti ymmärrettävä – vähemmän lakritsia, vähemmän banaaneja eikä rehottavia finnejä lainkaan. Soini johti retoriikalla – ”Miten Te kehtaatte, ja kyllähän Te kehtaatte”. Nyt soivat uudet sävelet ja Timo saattaa karistaa Jyrki Kataisen tavoin tomut jaloistaan. Pää oli tullut vetävän käteen? … ”


.

|1 ” …LINKKITänään 16.03.2013 Helsingin Sanomien laatutoimittaja Unto Hämäläinen povaa nykypääministerillemme Jyrki Kataiselle korkeaa EU-tehtävää 4] – kysymys vain kuuluu, että mistä ansioista? Syntyivätkö nuo ansiot ostetuilla myötä tuilla Saksasta, kun avokätisesti rahoitettiin solidaarisuuden nimissä Etelä-Euroopan velkamaita?

Mitä meille suomalaisille on jäänyt käteen Kataisen töistä, muutakin kuin filosofian tohtori Pekka Himasen tulevaisuuden ennusteraportti, jonka sisällöstä ja tilaustavasta taitetaan reippaasti peistä. Tänään on jäänyt käteen kasvava valtionvelka, kasvava nuorisotyöttömyys, työn siirtyminen ulkomaille ja vahvasti oireilevat  mielenterveysongelmat – juoksimmeko liian lujaa materian, kulutushokeman ja kasvuhuudon perässä?


4] Jättävätkö rotat uppoavan laivan ensimmäisenä?




Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä



US | T | VU | BL | BL | FB | FB | FB | BLOG 149090

DOC Timo_soini_pakenee_17082017 – Word

PVM 17082017

|570|

Ei kommentteja: