keskiviikkona, syyskuuta 27, 2017

Uusi uljas Euroopan Unioni vai mahoutuva jättiläinen?



Paine kasvaa. Hollannissa [1, Ranskassa ja nyt Saksassa (AfD) saivat kaikki lisää valtaa – ja ääntään kuuluviin asemamaidensa parlamenteissa. Niin, voimmeko löytää jotain 1930 -luvun Saksasta, joka muuttui Saksan kolmanneksi valtakunnaksi [2 ja demokratia päättyi kohtaan 33 prosenttia …?


Populistit ja kansallismieliset - hyvää vai huonoa, ovat reviiripuolustajia


Ranskan uusi innokas ja nuoruuden voimistama presidentti Emmanuel Macron julisti puolitoista tuntia [3 uutta EU-Eurooppaa – kohti liittovaltiokehitystä, jota taas muun muassa Saksan AfD [4 vastustaa kiivaasti, koettaen mieluummin löytää paikkansa historiaa unohtaen ja osin jopa siitä ylpeillen
---



Uusi Uljas EU - Eurooppa vai mahoutuva jättiläinen - puujaloilla?



[2007 – 10 vuotta sitten]
” … Nyt me elämme uudessa Euroopassa,
jossa Saksa koettaa järjestellä yhteistä perustuslakia EU:lle. Yhteisömme on nyt pinta-alallisesti miltei yhtä suuri kuin Kolmas Valtakunta vuonna 1942. Saksa on jälleen noussut tekniikan ja kaupan veturiksi maanosassaan.
Suomelle Saksa on ollut koko itsenäisen historiansa yksi tärkeimmistä kauppakumppaneista, kuten myös Neuvostoliitto ja myöhempi Venäjä. Saksa on uudessa koko maapalloa koskevassa työn uudelleenjaon taistelussa yksi merkittävimmistä Euroopan pelintekijöistä.
Yhtenäisen EU:n tulisi asemoitua USA:n ja tulevan Venäjä-Kiina -akselin välimaastoon yhteiskunnallisena ympäristöarvostajana kehittämään tekniikat ja järjestelmät siivoamaan sen aikaansaamat markkinataloudellisen kulutusjuhlinnan jäljet. … ”

.
Tähän väliin ujutetaan linkki tekstiin, jossa pohditaan Mitteleuropa [5 - Suur-Germania – voit lukea linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/01/germania-haaveillaanko-meilla-suur.html – alta koko jutun.
.

” … Eurooppa on ollut filosofioiden ja useiden korkeakulttuurien kehto -
Meidän uutena eurooppa-filosofiana olisi tilausta ympäristötavoitteiden harmonisoituminen kunnioitukseen kokonaisuuksia kohtaan. Olisiko sieltä "pimeistä ja vääryyden peittämistä" Kolmannen Valtakunnan joistakin perusperiaatteista ammennettavissa yhteyttä luontoon, terveeseen ruumiinkulttuuriin sekä joukkohenkeen, jossa yhteisöllisyydellä tavoiteltaisiin sellaisia päämääriä, joilla olisi kestävyyden merkkejä - vaikkapa tuhanneksi vuodeksi ymmärtämään, että luonto ei kestä kaltaistamme kulutusta? … ”


Onko EU sittenkin vain maho jättiläinen – joka kuristuu kansallismielisten nousuun?

EU-Eurooppa puristuu Yhdysvaltojen ja Kiinan väliin. Tosin Ranskan presidentti haluaa erottautua ”de gaullemaisesti” eroon Natosta, Yhdysvaltain kapaloista ja anglo-amerikkalaisten holhouksesta kuin Trumpin ”kaksiprosenttisista” [?] … Elämme jo kiinalaisten vuosisataa [x.


Saksa – eurooppalainen moottori, joka katsoo lopulta itään!


Entä nyt – mitä teemme Suomessa, jossa AfD' n ”sisarpuolue” Perussuomalaiset puhdistuneena nostaa nyt päätään – kirkkain sävelin: Isänmaa, suomalaisuus ja reviirien puolustus!


Voisiko Ps määrittää oman ohjelmansa tiukkaan ja yksinkertaisen ymmärrettävään muotoon:

Jokaisella maapallon ihmisellä on juuri se oikea isänmaa, jossa hän tulee toimeen omalla äidinkielellään” -tässä ei ole rasismia, mutta viesti on selvä – evoluution luoma reviiripuolustus. Onko Ps. presidenttiehdokas Laura Huhtasaari reviiripuolustaja, kuten oppi-isänsä Jussi Halla-aho, tai Hollannin Geert Wilders …?



EKSTRA


Ilkka Luoma
Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

US VU T BL BL BL FB FB FB BLOG 151988

DOC eurooppalainen_unelma_27092017.doc – OpenOffice Writer
PVM 27092017

449_4375

Ei kommentteja: