tiistaina, tammikuuta 09, 2018

Vaalitaistelu – Väyrynen & Niinistö







Vaalitaistelijat 2012 ja 2018


Paavo lupasi taistelua paikasta presidentin linnaan, jos ja kun hän tulee kehiin. Nyt ollaan kehissä ja Paavo Väyrynen otti räväkästi esille kolme erityiskysymystä, jotka ovat kansakunnallamme kipinöiviä ja aiheuttavat paljon puhetta ja väittelyä. Väyrynen avasi pelin ja laittoi kipupisteet pöydälle kansan nähtäviksi ---

Yle haastatteli Väyrysen 8.1.2018 [1 – Paavo oli ensimmäinen haastateltava, ja sillä on hyvät ja huonot puolensa. Paavo toi todellisuuden esille ja nyt äänestävä kansa tulee odottamaan innolla istuvan presidentin Sauli Niinistön vastineita Paavon väitteisiin.
...


Saulilla on täysi oikeus vastauksiin Paavon nostoihin ja Yle' llä täysi velvollisuus esittää nämä kysymykset, sillä Sauli ei varmaankaan itse omaehtoisesti aiheita framille nosta, koska ne ovat sangen kiusallisia Niinistölle. Mutta! Saulilla voi olla jotain uutta esitettävää, mitä Paavo ei syystä tai toisesta halunnut esille nostaa – nyt.


Väyrynen ärsyttää, mutta ihastuttaa yhä useampaa!

Kuka on kakkonen, ykkönen ja kolmonen – sen ratkaisevat äänestäjät. Paavo on kiertänyt ahkerasti Suomea – turuilla ja toreilla. Väyrynen puhuu kokemuksesta hän on tavannut ehkä eniten kansalaisäänestäjiä tai tulee ainakin niin tekemään – ennen ensimmäisen kierroksen äänestystä, josta Paavo vakuuttaa nousevansa toiselle ja ratkaisevalle kierrokselle.

Mikäli Paavo on toisella kierroksella Saulin kanssa – muuttuu tilanne aivan toiseksi, sillä tuolloin Sauli joutuu kovaan taisteluun, ja Saulin tuntiessa Paavon argumentit – on istuva presidentti helisemässä. Vastauksia Paavon faktoihin on todennäköisesti vaikea muotoilla ja näin äänestävä kansa saa ensimmäisen kerran täyden selon meille tärkeistä – sanoisin erittäin tärkeistä EMU-kiemuroinnista [3 ja Nato-Isäntämaa pöytäkirjasta [4.

[* [2012] ” … Kansa kysyy kolmea asiaa. Nuo kysymykset ovat: Kanta Natoon, kanta Euroopan unioniin ja eurokriisiin. Vain yhdellä on kaikkiin selvä vastaus. Paavo Väyrynen sanoo Natolle ainoana täyden ein - Kansa tykkää ¤¤. Paavolla on myös selvä vastaus euroon ja EU:hun. Kyllä kansa kysyy ja tietää muutakin.

Paavo kävi yksin täysillä taistelua eduskunnassa Europan yhteisöön liittymistä vastaan - jo silloin, kun Timo Soini oli peruskoulussa. Paavo punoi juonia presidentti Urho Kekkosen kanssa jo silloin, kun Sauli Niinistöä ei näkynyt politiikassa. Paavo on edelleen loistavassa kunnossa - kaikista muista ei saata voida sanoa ehkä samaa.

...
Paavo on enemmän Urho Kekkosen mies, kuin Soini konsanaan. Väyrynen on enemmän EU-vastainen kuin Timo milloinkaan. Paavo Keminmaalta on enemmän suomalaisen luonteen perikuva kuin Pekka Haavisto alkuunkaan. Väyrynen kantaa Kekkosen perintöä - tapahtuiko Keskustalta suuri virhe, kun valitsivat Lahdessa Mari Kiviniemen puheenjohtajaksi Paavon sijasta?

...
[U][History] Paavo Väyrynen esiintyi YLE 1:en suorassa haastattelussa kuin valtiomies. Suomi kulkee raskaiden hallitusvirheiden jälkeen niin syvään lamaan, josta nouseminen vaatii johtajaa isolla J:llä. Kekkosen perintöä kantava Paavo Väyrynen on se mies, joka esikuntineen voi tehdä asialle jotain. … ”

[2008]” Paavo Väyrynen on ylivoimaisesti kokenein, vieläkin nuorekas poliitikko seuraavaksi Keskustan uudeksi vanhaksi puheenjohtajaksi. Väyrynen tietää pelit Suomessa ja Venäjällä - olipa Paavo riittävän kauan myös Brysselin juonitteluissakin mukana - vastustettuaan EU:hun liittymistä miltei henkihieveriin saakka.

Nyt Keskustalle on huomattava mahdollisuus päästä lautakasa-ahdingoistaan ja Kokoomuksen varjosta. Vanhanen avasi pelin mahdollisesti tietäen värisuoran odottavan jo seuraavista presidentinvaaleista.

Pääministeri Matti Vanhanen vetäytyy puheenjohtajuudesta ja pääministeriydestä. Tänään Vanhasen vieressä valtioneuvostossa istuu kuin odottaen hetkeä - ulkomaankauppaministeri Väyrynen - politiikan ikäkausinestori, ja vain 63 -vuotiaana. 

Suomessa kansa kaipaa vahvaa presidenttiä – Kekkosta [5, koska hän oli karisma ja kannatti väkeviä arvoja yhteiskunnallisesti, kuten kansalaisten täystyöllisyyttä. Jos homma ei toiminut Kekkonen hajotti hallituksen ja päätti järjestää lopulta uudet eduskuntavaalitkin. Tänään se ei onnistu. Tänään onnistuu kuitenkin moni asia presidentilta - mm. Natoon liittymättömyys, lopullisesti. … ”


...
Entä nyt, kun Paavo on avannut pelin?

Olemme saaneet väriä, voimaa ja toivoa uudesta tiestä. Ikinuori Väyrynen taistelee – eikä hänellä ole mitään hävittävää, sillä jos presidentin linnan ovi ei aukea Paavolle, palaa hän eduskuntaamme ja vie samalla Keskustalta yhden paikan – opposition puolelle, tosin Paavon oppositioasema on erikoinen – hän keskittyy kansalaistemme asiaan ja saattaa olla hallituksenkin kannalla, jos se tuo esille kansakuntaa hyödyttäviä asiakohtia päätöksiin.


Hallitus voi kaatua ja äänestäjät saavat uudet ennenaikaiset eduskuntavaalit

Tällöin Paavon Kansalaispuolue rp lähtee täysillä eduskuntavaaleihin – uskoisin, että täysillä listoilla ja kansa saa jälleen uuden mahdollisuuden vaikuttaa edistävästi omiin asioihinsa, jos asiateesit:

Ei Natoa, ero eurosta ja vastustus EU-liittovaltiokehitykselle ovat äänestäjien kannatuksen arvoisia – Kansalaislaispuolue on kirkkaasti näiden teesien takana. Kansan on helppo tehdä päätös, jos arvostaa näitä kolmea asiakohtaa – Kansalaispuolueen tavoitteet ovat selkokielisiä, ymmärrettäviä ja niistä on tiukka ote ja niillä mennään!


Toivomme tulevalle presidenttivaalien ensimmäiselle kierrokselle aktiivista osallistumista ja korkeaa äänestysprosenttia!

EKSTRA
Suosiiko Yle istuvaa presidentti Sauli Niinistöä?



Ilkka Luoma
Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

US VU T 24 BL BL BL FB FB FB BLOG 159702

DOC pate_sale_09012018.doc – OpenOffice Writer
PVM 09012018


726_5994

Ei kommentteja: