keskiviikkona, kesäkuuta 11, 2014

Seuraavat sotakoneet Venäjältä!


Rakennemuutos ja budjettileikkurit iskivät konkreettisimmin puolustus- ja sisäministeriöiden kautta armeijaamme ja rajavartiolaitokseen. Nuo tahot ovat meidän turvallisuuslukko, kun tosi lähestyy. Nyt herkimmät tahot jo maalaavat ”kolmannen maailmansodan sytytystä”, kun taas kansan suuri enemmistö toppuuttelee sanomalla: ”puhu sinä, minä pidän hevosta” – Natoon siis ei mennä 1], sehän on eräs tapa välttää ikävyydet.

Aivan eri asia on armeijamme toimintakyky ja rajavartiolaitoksemme havainto- ja reagoimismahdollisuudet. Erityisesti armeija tarvitsee paljon lisärahaa, jotta se pysyisi toimintakunnoltaan varteenotettavana ja uskottavana. Meillä on erinomainen pohja – lakiin perustuva yleinen asevelvollisuus, jota voidaan laajentaa naisten kutsuntoihin saakka, vaikkakin itse palvelukseen astuminen olisi vielä naisten päätettävissä.

Puolustusvoimat tulevat tarvitsemaan suuria uusinvestointeja sekä rahaa aivan uusiin sotimisen ulottuvuuksiin. Millään saralla me ei voida sotilaallisesti liittoutumattomana 2] antaa kuvaa, että herpaantuisimme idän ja lännen vedenjakajalla – vaan viestimme on kaikkiin ilman suuntiin sama, …  rajamme ovat vakaat ja niiden yli ei luvatta käy tuleminen.

Kansa on valmis antamaan rahaa erityisesti kahteen momenttiin – puolustusvoimille ja poliisille
Nyt olisi asetettava armeijalle 30 vuoden budjettikehys, joka määrittää puolustuksellemme vakaat rajat edetä pitkäjänteisesti kaikilla hankintarintamilla huomioimalla muuttuva maailma.
Sotilaallinen liittoutumattomuus edellyttää huomattavasti enemmän kuin ’jenkautuminen’ johonkin muiden ”käskytettäviksi”. Kuten sanotaan – vapaudella on hintansa. Pidetään nyt edes tästä yhdestä vapaudesta kiinni!

Kalustokauppa on tuottoisaa businesta – suuntaan ja toiseen!
Armeijan sotilastarvikkeiden ja – välineiden kuin itse sotakaluston hankinnoilla voidaan työllistää ja tehdä vastakauppaa, tosin se ei onnistunut Horneteissa maaliin saakka. Nyt olisikin tehtävä kauaskantoinen hankintatie.
Nyt on valittava lähteet, joiden kanssa voimme tehdä vastakauppaa, siksi suuria hankintoja esimerkiksi seuraavan sukupolven hävittäjäkauppa on. Meille ei tarvitse natoyhteensopivuuden olla tabu, nyt on pikemminkin katsottava kokonaisuutta, jossa kaupanteko käy myös toiseen suuntaan.
F-18 Hornetteja ei tarvitse korvata jenkkikoneilla 3] – uudet koneet pitää olla taistelukykyisiä, teknologioiltaan hallittavissamme, koottavissamme, ylläpidettävissämme ja ennen kaikkea hinnaltaan sellaisia, jotta niitä saadaan riittävä määrä. Esimerkiksi venäläinen Suhoi (engl. Sukhoi) 4] on osoittautunut monin vertailuin täysin samalle, jopa korkeammalle tasolle kuin amerikkalaisten huipputuotteet. Itse hävittäjälentäjät tietävät tämän hyvin.

Eräästä asiasta olen täysin varma, voimme tehdä monipuolista kauppaa venäläisten kanssa
Venäjällä meitä ei sido hankaloittavat ’EU-bryssel direktiivi-inkvisitiot’. Saamme tehdä rauhassavastakauppaa – vaikka viedä jotain sellaista, mitä osaamme ja mitä Venäjä tarvitsee – ja näitä artikkeleita on paljon. Lisäksi Venäjältä voimme edellyttää täyttä kompensaatiota, ja se hyväksytään!

Vieläkin suurempi mahdollisuus olisi radikaalimpi –
hypätä venäläis-kiinalaiseen tuotekehityskelkkaan ja sitoutua seuraavaksi 30 vuodeksi heidän aseteknologisiin huippukehityskohteisiin … tiedämme, että Kiina saavuttaa USA:n myös aseteknologian alalla ja ajaa ohi – ja jo nyt tiedetään, että Venäjällä ja Kiinalla on yhteisiä kehityshankkeita – monilla puolustuksen sektoreilla. Näiden kahden valtion kasvava suunnitteluvoima on pian ylivertaista luokkaa; esimerkiksi kiinalaisten suunnitelmat nanoboteista 5] – joille ei ole olemassa mitään torjuntamenetelmää.

Emme saa olla jämähtäneitä natojenkaukseen, kun kansakaan ei sitä halua
Meidän sen sijaan pitää keskittyä suojelemaan kansakuntaamme. Keinovalikoimaan kuuluu luontevasti kuuluisan kiinalaisen sotakenraalin kuolematon lause – ”Ellet voita vihollistasi – tee siitä ystävä” –viisas toteamus, ehkä tämän vuoksi Kiinalla onkin yli 4000 vuotta pitkä historia. Saksan merkitys kasvaa jälleen meille suomalaisille, sillä he ymmärtävät idän ilmansuunnat, Venäjälle ja Kiinaan.

VIITTEET
1] Kansanviisaus pitää meidät erossa Natosta ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1029728 -
4] Sukhoi SU-35 ~ http://www.sukhoi.org/eng/planes/military/Su-35/ …moderni kauempana olevan kohteen tuhoamiseen juuri käyttöön otettu SU-34 ~ http://www.sukhoi.org/eng/news/company/?id=5450  … Niin kutsuttu 5th generation fighter T-50 ~ http://www.sukhoi.org/eng/news/company/?id=5386 … ja samasta koneesta lentonäytös Youtube´ssa ~ http://youtu.be/26SuscRjpSA -  … ja [wiki] ~http://en.wikipedia.org/wiki/Sukhoi_PAK_FA -
5] Kiinassa on jo satsattu runsaasti radio-ohjattaviin (jopa täysin autonomisiin toimijoihin) taistelulennokkeihin ja –pienoishelikoptereihin. Kiinan kansanarmeijalla on jo nyt käytössään kauko-ohjattuja ja autonomisia pienoislaitteita kymmeniätuhansia. Mielenkiintoista on se, että jokainen pienoishelikopteri voidaan varustaa 100.000 nanobotilla, joiden kyky tehdä jotain – on lännenmiehelle täysi mysteeri. Voimme vain arvailla, mitä voisi seurata, jos tarkkaan ohjastetut pienoiskopterit onnistuvat vapauttamaan nanobottinsa vaikkapa Manhattanin päällä. Pienoiskopterien pitkänmatkansiirto tehdään ballistisin ohjuksin (mannertenväliset raketit – tai ne majailevat jo satelliiteissa [?] ~http://en.wikipedia.org/wiki/Nanorobotics -

EXTRA
Mikä on sinun maanpuolustustahtosi? ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=960168 – [5157]
PS
Tiedän, että moni kapinoi armeijoihin ja aseteknologioihin tuhlaamista – nythän asevarustelukulut uudessa kansantalouden kirjanpidossakin lasketaan investointeihin. Siis tappaminen ja siihen varautuminen on investointi, siis sijoitus tulevaisuuteen.
Investointitavaroillahan luodaan jotain hyödyllistä – kirjanpidon mukaan. Onko kansallisessa kirjanpidossa vihollisen tappaminen hyödyllistä ja tuottoisaa. Tämän asian saa jokainen natoilija, rauhanaktivisti, maanpuolustushenkinen kuin pasifistikin itse ratkaista. Se tiedetään hyvin, että lause ”Ei enää koskaan”, joka lausutaan pyhästi kaikkien sotien jälkeen – ei ikinä jää virattomaksi!
Rauha on illuusio niin kauan kuin on olemassa se toinen ihminen. Reviirikamppailut jatkuvat ikuisesti – nyt on vain kysymys siitä, miten pitkälle annetaan kilpavarustelun jatkua --- ja sehän jatkuu, koska elämme täydessä näyttö- ja vertailutaloudessa.

Ilkka Luoma
AL   US   Vf   BL   IL   BLOG 37390
---11062014---
doc.: puolustuskyky_asehankinnat_11062014  Microsoft Word Starter
740

Ei kommentteja: