sunnuntaina, kesäkuuta 07, 2015

Miten Te kehtaatte? – Ja kyllähän Te kehtaatte!

...
(Lausahdus tuli kuuluisaksi, kun perussuomalaiset olivat nykyisen ulkoministeri Timo Soinin 1] johdolla oppositiossa – Soinin aiempia kuuluisia töräytyksiä olivat lisäksi - ”Lähti kuin hauki kaislikosta, melonin kokoiset nenäherneet, kypärän remmit kireinä sekä lakritsia, lippalakkeja kuin banaanejakin” - nyt sitten lausahdukset ovat vähissä, ellei ”siellä on kyllä sulfaa syötäväksi2] kirjata mukaan Timon kuolemattomiin rykäisyihin)


[ … tänään äänestäjä Antti pohtii vaalilupauksia: ”Miksi niitä annetaan, kun ei niitä kuitenkaan tarvitse pitää” – Soinikin on todennut, että vastuun otto on kompromisseja ja loput hoitaa Isänmaan etu … täytyykö vaalilupauksista pitää kiinni?, kysyy tosiaan Antti Äänestäjä … ]

Insinööri, Keskustan puheenjohtaja, pääministeri Juha Sipilä ja maisterisjätkä hoitelevat nyt valtiolaivamme ruoria – yhdessä brysselisti ja valtiovarainministeri Alexander Stubbin 3] kanssa. Alex on myös Kokoomuksen puheenjohtaja, kun entinen ja edellinen pakeni EU-Brysseliin 4], siksi kurjaan kuntoon oli maamme tila vajonnut 5], vai olikokaan? Voimme kysyä millaisen poliittisen testamentin EU-komissaari Jyrki Katainen jätti 6].



Tänään Keskusta nauttii suurempaa suosiota kuin vaaleista 2015

näin viimeisin gallup kertoo. Voimme helposti arvata, että Keskustan kannatus lepää paljolti Juha Sipilän hartioilla 7]. Nyt Suomi on saanut oikeaa työtä tehneen, menestyneen yrittäjän ja normaalin ihmisen, johon näyttää voitavan luottaa – se on tärkeää, sillä kansa olisi jo luottamuspoliitikon arvoinen 8]. Jääkö hallituksenkin luottamus kansan näkökulmasta Juhan varaan – sen näyttää aika, kakkarat, iterointi 9] ja mooditus.



Hallituksessa on kaksi tärkeää ministeriä – pää- ja ulkoministeri

Valtiovarainministeriö on perinteellisesti mennyt vaalien kakkosmenestyjälle, siis se menikin juuri oikealla puolueelle, sillä Kokoomus sai toiseksi eniten äänestäjiä taakseen – 70 prosentin äänestysaktiivisuudella. Soini kuittasi kuin varkain ulkoministeriön Audin, ja näin pääsee kuin koira veräjästä, kun leikataan ja höylätään 0] – ehkä vähän elvytetään, mutta investointivelkaa ei oteta – vaikka pitäisi!



Timo Soinin tärkein ilmansuunta on itä

ja se kuinka hän tulee toimeen Venäjän ikiulkoministerin Sergei Lavrovin kanssa. Me Suomena emme kestä EU-pakotteita 11] Venäjää vastaan. Meidän on irtauduttava kiltin oppilaan roolista ja haettava omaa etua ja irtisanouduttava pakotteista.

Nyt, kun irtisanoudumme pakotteista heti, saamme sellaisen piristysruiskeen Venäjän kaupasta, jotta kauan puhuttu kasvuloikka toteutuu kuin itsestään, reilussa vuodessa. On aika kansallisten tekojen – näytetään edes hitusen sitä jäljellä olevaa itsenäisyyttä 12].



Soini näytti jo pikkiriikkisen viileää ja järkevää asennetta,

kun Venäjä julkaisi vastatoimenpiteet EU' n aiemmin asettamille henkilöpakotteille. Nyt joukko lännenmiehiä ja yksi suomalainen nainen saivat porttikiellon Venäjälle. Sanoisin niin, että Heidi Hautalan De Gröna, olisi mentävä peilin eteen, ja muisteltava mitä puhui vuonna 2006 eduskunnan juhliessa naisten äänioikeuden 100 vuotistaivalta 13].




Uusi pääministeri on luvannut erota ellei tule tulosta

Tämä on aivan uutta vastuunkantoa, ja kertoo, että yrittäjämoodi on päällä. Yrittäjäkin laittaa pöngän ovelle, jos tappioita on tullut liian pitkään. Se jää nähtäväksi mihin kohtaan Sipilä asettaa oman tulosrajansa.

Itse lupaus 'tulos tai ulos' on merkittävä, samoin kuin se, että Sipilä lupasi alentaa ministerinpalkkiotaan, jos muut raha- ja ostovoimahyväosaiset lähtevät kansalliseen talkooseen mukaan. Ei voida tovereilta pyytää palkan alennuksia 14], ellei itse näytetä mallia.



Kolmas tärkeä ministeri on yllättäen puolustusministeri,

koska edellinen Carl Haglund aikaan sai toimillaan paljon hallaa maallemme, alkaen siitä, ettei Calle ymmärtänyt mennä tapaamaan Venäjän puolustusministeri Shoigua … toki paljon muutakin pahaa tuli tehdyksi 15]. Nyt uusi puolustusministeri Jussi Niinistö perussuomalaisista askaroi maakaupoilla Lappeenrannan kupeessa, jottei veliväläinen saa perustetuksi lomakylää venäläisille turisteille, jotka toisivat sitä kipeästi kaivattua rahaa Kaakkois-Suomeen.

Pitäisikö Jussin nyt keskittyä todellisiin tekoihin ja hankkiutua hyviin väleihin kaikkien rajanaapuriemme puolustusministerien kanssa, eikä askaroida kiinteistökauppiaana.

Samoin puolustusministerille ei kuulu natopohdiskelu 16] – se on paljolti kansakunnan kansalaisten asia ja natokysymys on kaikissa tilanteissa kysyttävä kansalta suoraan 17] – mitä tehdään, sillä kyllä kansa tietää! Jussi voi sen sijaan tuoda maamiinat takaisin – se on puolustusministerin ominta aluetta, ja kansa tykkää siitä.



Presidenttimme arvovalta nousee kuin itsestään!

Uuden hallituksen merkittävin teko oli nostaa de facto presidentin arvovaltaa ja käytännön voimaa. Nyt pääministerin johdolla tasavallan presidentti Sauli Niinistö saa vapaammat kädet hoitaa asioita Venäjän suuntaan ja jatkaa hienoa kahdenkeskisyyden linjaansa 18], kuten tekee voimanainen Saksastakin.

Oiva pari, Angela Merkel - Niinistö sopimaan lopulta välitysneuvottelut Ukrainan sisällissodan osalta, onhan Suomi kansan enemmistötahdosta natoton valtio ja luottamus Kremlistä on vielä palautettavissa – jykevillä toimilla osoittaen meidän suomalaisten omaa jäljellä olevaa itsenäisyyttä, jota jo kansakuntakin kaipaa palautettavaksi 19].


...
Kansalaisia odotti mediaprovosoitu kasvatus- ja opetustoimen leikkaustoimet

Nyt ensimmäiseksi esiteltiin tuon huomista ja ylihuomista ajatellen tärkeimmän osa-alueen leikkaukset, siis säästötoimet. Nyt ei olla käsitelty lainkaan sitä reformia, mitä Sipiläkin on osaltaan peräänkuuluttanut. Meidän tulee muistaa, että hallitus on nyt tehnyt vasta strategisen paperin, johon jukuroivat persut ja raha-ahneet kokoomuslaiset sutsitaan eli ojennetaan ruotuun.

Vasta myöhemmin avokonttorista piirretään itse reformi, joka voi tuottaa kuuluisasti enemmän vähemmällä. Lopultahan on kysymys uteliaisuuden ruokkimisesta, ahkeruuden hyvyyttämisestä ja terveestä kilpailuttamisesta louhittaessa luovuutta 20].

Odottakaamme varhaiskasvatuksen, oppisen ja koulunkäynnin reformia – uskon vahvasti, että Sipilää harmittaa, kun media lietsoi ensin rahaleikkaukset, eikä jaksettu odottaa itse opetuksen kehityssuunnitelmaa!



Kaikkinensa uusi hallitus menestyy juuri pääministerinsä vanavedessä

Työttömyys kasvaa, vaikka puhutaan ensi vuoden työvoimapulasta. Robotisaatio ja automaatio jylläävät 21], vieden tovereilta, ja jo konttorimaistereiltakin työt tai ainakin vähentää rutiineja.

Tänään on ensimäisen kerran, ja kerralla yli 1000 tohtoria työttömänä; joko heitä on liikaa, tai sitten yritys- ja julkishallintoelämä ei tarvitse uusia tohtoreita liukuhihnoilta – nytkin heitä väitteli ennatysmäiset yli tuhat vuodessa. Onko meillä liikaa 'ylioppineita' 22] ja liian vähän todellista kädentaitoa? 23]. Silti yhteiskunta monimutkaistuu – yhä enemmän.



Olisiko aika myllätä koko koulutusjärjestelmä,

koska osa nuorisostakin jo sairastaa 24] – syrjäytyneitä on yli 60.000. Työttömänä jo noin 100.000. Tässä on Sipilän suurin koetus, sillä nuo nuoret me kaikki tarvitsemme – olisi mukava saada joskus eläkettäkin. Voimme näin muodoin varautua kuluttamisen vähentämiseen ja muutoinkin materialiseen minimalismiin. On arvokeskustelujen aika *].

*] Filosofi Pekka Himasen loiskiehuntaa? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/09/pekka-himasen-loiskiehuntaa.html -



Työttömyys riipii – ja todellinen määrä on jo ylittänyt puolen miljoonan!

Työaikakin on kuulemma liian lyhyt, lisää työtunteja, mutta milllaisia tunteja. Jos tehdään työtä oikeasti seitsemän ja puoli tuntia, se riittää – kahvikuppikädessä ristelijät syövät omaa ja muidenkin maksettua työaikaa ja sitä kutsutaan aikavarkaudeksi. Kehittämisen varaa siis on.

Olisiko solidaarisuus nyt paikallaan huomioimaan palkan maksaja, niin vastineeksi palkanmaksaja saattaisi oivaltaa, että henkilöpanos on yksi tärkeimmistä tuotannontekijöistä liike-elämässä ja sen tuotto-odotuksissa.



Pääministeri Sipilä on peräänkuuluttanut kohtuutta

Olikin jo aika tarttua härkää ja ahnetta sarvista, sillä jo muinoiset kreikkalaiset filosofit sanoivat, että kukaan ei voi olla toistaan kahdeksaa kertaa arvokkaampi. Tuloeroja on kavennettava yhteiskuntarauhan nimissä 25].

Ostovoimaltaan rikaskin voisi oppia ajattelemaan, ettei häntä ole, ellei ole niitä pieniä monien rahapuroja, jotka kokonaisuutta ajatellen tekevät virtoja vähien lompakoihin. Kulutus ei ole elämä. Sisältö on elämä ja sisältöön liittyvät onni, uteliaisuus, ilo ja hyväksytyksi tuleminen 26]noista mikään ei maksa mitään!



Nyt on kansallisen herätyksen aika

Uusi pääministeri antaa toivoa, ja onkin liian aikaista tuomita iteroitu mooditus. On aika odottaa avokonttorireformia – leikkaukset tulevat, se on varma, mutta ei vielä huomenna – ja ennen leikkauksia saattaa syntyä luottamus, joka sitten sietää nuo säästöt, kun velkaakaan emme voi enää syömiseen ottaa.

Kansakuntamme on aina ollut parhaimmillaan, kun todellinen hätä koittaa. Nyt ei ole vielä hätä, paitsi 60.000 nuoren osalta, ja korjausliikkeen on käynnistyttävä nyt heti 27] – resursseja säästämättä.



Lopuksi voidaan todeta, että presidenttimme on tärkeässä asemassa,

jotta erityisesti itäinen ulottuvuus saadaan meitä hyödyttävään kuntoon ja se tarkoittaa, että meidän on estettävä kaikin keinoin uuserkkolaisuuden synty 28] – sen vanhan kokemukset ovat historiaa tietävien mielissä ja muistissa. Talvisodan aattona vuonna 1939 tehtiin kaikki ne virheet [?/!] 29], mitkä maksoivat meille paljon, liian paljon, mutta yhdistivät kansakunnan.



Vuonna 2017 tulee valtakuntamme täyttämään 100 vuotta,

se on kunniakasta, kun jo nyt on eletty 70 vuotta rauhan aikaa. Samalla tulee seuraavana vuonna täyteen 100 vuotta, kun veli kävi veljeä vastaan – oli alkanut kansallinen sisällissota, joka nostaa jälleen eriarvoisuutena päätään – ei sotana, mutta kahtiajakona, joka voi aktivoida suuret kansaosat barrikaadeille 30] – tämän asian täytyy Juha Sipilän tunnistaa uhaksi kansalliselle eheydelle, jossa on jo nyt paha särö. Tuo särö on nyt paikattava!



Numeroidut lisäkirjoitukset
[ … nämä kohtiot löydät linkin ~ http://fi-ilkkaluoma.blogspot.com/2015/06/miten-te-kehtaatte-ja-kyllahan-te.html - alta]

1] Totuuksia laukova rakkikoira? ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=956328 - [12607]
2] [HS] … sulfaa … ~ http://www.hs.fi/kotimaa/a1433483489440 -
3] Stubb – natottaja nro 1! ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1112184 - [6139]
4] AAA' n tarina ja kataispyrkyryyden syltyt ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1137511 - [13730]
5] Onko Suomi kuin uppoava laiva? ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1008472 - [7916]
6] Jyrki Kataisen poliittinen testamentti ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1069885 - [5588]
7] Pääministeri Juha Sipilä! ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=901277 - [53531]
8] Luottopelaajilta kansallista eheyttä ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/03/kansallisen-yhtenaisyyden-synergia.html -
9] Iterointi ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/Iterointi -
0] Leikataan ja elvytetään ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1196902 - [4045]

11] Sahaammeko oksaa, jolla istumme? ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1099355 - [11871]
12] Itsenäisyyden Palauttajat I ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/12/itsenaisyyden-palauttajat-visio.html -
13] Heidi Hautala puhui eduskunnassa ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/06/nestj-antaa-luottamuksensa.html -
14] Palkka-ale – kautta linjan? ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=976157 - [10338]
15] Callelta poistettiin tulitikut ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/04/tulella-leikkivaa-vaalitemppuilua-rkp.html -
16] Inttäminen Natosta ei ole kekseliäisyyttä ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=920230 - [22991]
17] Kansalaisviisaus erottaa meidät Natosta ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1029728 - [36930]
18] Rauhanvälittäjä ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1030309 - [4097]
19] Itsenäisyyden palauttajat! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/03/itsenaisyyden-palauttajat.html -
20] Lahjakkuuden louhintaa ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/12/lahjakkuuden-louhintaa-varttuvista.html -

21] Robotisaatio ~ http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/robotiikan-luovaa-lykkyytt-mihin-meit-tarvitaan -
22] Liikaa korkeakouluja? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/04/kaikki-koulut-eivt-voi-olla.html -
23] Kirvesmies ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/07/kirvesmies.html -
24] Nuorisotyöttömyydessä kytee! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/01/nuorisotyottomyydessa-kytee-aikapommi.html -
25] Tuloerot – onko palkkasi oikeudenmukainen? ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=993619 - [6342]
26] Kansakuntamme on vedenjakajalla ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/03/kansakuntamme-on-vedenjakajalla.html -
27] Varjossa olevat nuoret! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/04/varjossa-olevat-nuoret-jaavat-jalkoihin.html -
28] Uuserkkolaisuus ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/12/milta-taman-paivan-erkkolaisuus-nayttaa.html -
29] Talvisodan aatto – uuta tietoa? ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1174519 - [13002]
30] Barrikaadeille nousu ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1061335 - [4660]

...
EXTRA
Maaseutunuorten tulet teiden varsilla – mitä teemme huomenna ja ylihuomenna?
~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1002372 – [1476 | 93196]



Ilkka Luoma
kansalaiskirjoittaja Helsingistä

http://ilkkaluoma.blogspot.fi
https://www.facebook.com/first.ilkka

SENT
Cc: matti.vanhanen@eduskunta.fi ; antti.rinne@eduskunta.fi ; jutta.urpilainen@eduskunta.fi ; teuvo.hakkarainen@eduskunta.fi ; paavo.arhinmaki@eduskunta.fi ; olli.rehn@tem.fi ; hannu.raikkonen@teliasonera.com ; matti.putkonen@perussuomalaiset.fi ; timo.laaninen@keskusta.fi ; heidi.hautala@europarl.europa.eu ; jari.lindstrom@om.fi ; pertti.salolainen@eduskunta.fi ; erkki.tuomioja@eduskunta.fi ; eero.heinaluoma@eduskunta.fi ; presidentti@tpk.fi ; jyrki.katainen@ec.europa.eu ; jussi.halla-aho@europarl.europa.eu ; JAAKONSAARI Liisa ; paavo.vayrynen@europarl.europa.eu ; riikka.slunga-poutsalo@perussuomalaiset.fi ; ville.niinisto@eduskunta.fi ; jussi.niinisto@defmin.fi ; carl.haglund@eduskunta.fi ; alexander.stubb@vm.fi ; juha.sipila@vnk.fi ; timo.soini@formin.fi

Sent: Sunday, June 07, 2015 10:32 PM
Subject: KANSALAISKIRJOITUS - "Miten Te kehtaatte? – Ja kyllähän Te kehtaatte!"

...
AL .. IL .. Vf .. Pz .. BL .. BLOG 54928
---06062015---

doc.: iteroitu hallitusstartti_06062015.doc – OpenOffice Writer
1482 | 13654

Ei kommentteja: